Erdoğan: #İstihbaratın başı devletin başına birinci derecede bağlı olmalıdır


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda 3. yılı nedeniyle yapılan özel programda konuşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan ve NTV televizyonunda yayınlanan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Çankaya'da başlayıp Beştepe'de devam eden süreç, neler yapmak istediğimizin adımıdır. Biz Çankaya'ya geldiğimizde personelimin yerleştirileceği yerlerin olmadığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamı için olur şey değildi. Değişimin adımlarını zaten Başbakanlığım döneminde atmıştık fakat kimseyle paylaşmamıştık. Cumhurbaşkanlığı görevi layık görüldükten sonra bu mekanda bütün personelimizin mekanı mevcut. Bundan sonra üretim var.
Muhtarlarımızla, bilim adamlarımızla bir araya gelebiliyoruz. Hepsinden öte, 5 milyon cilt kitabın olacağı Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi inşa ediliyor. 2019'a yetiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, buna yakışan neyse bunu yapmamız gerekiyordu.
Çankaya'da harekat merkezi yoktu, Beştepe'de bunu yaptık. Burası 24 saat çalışıyor. Hangi bakanlıkta ne oldu? Hepsi anında bu bilgileri geçerler. Tüm Türkiye'yi bu merkezden izleriz. 81 ilin valileriyle bu merkezden bilgi alırız. Burası harekat merkezidir.

'TEK TABANCA ÇALIŞMIYORUZ, ÇİFT TABANCA ÇALIŞIYORUZ'

Eşimle beraber birçok konuda istişare imkanımız olduğu gibi, eşimin özellikle birçok bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımızın düzenlediği toplantılara da protokol konuşmacısı olarak katılmak suretiyle katkıda bulunmak ve sinerji meydana getirmek gayreti içerisinde. Tek tabanca çalışmıyoruz, çift tabanca çalışıyoruz, o da bizler gibi çalışıyor.

'KHK'LAR İHTİYAÇTAN DOĞAN ADIMLARDIR'

KHK'lar ihtiyaçtan doğan atılmış adımlardır. Bunlar durup dururken olmuyor. Şu anda bu söylediğiniz milletvekilleri ile alakalı konular noktasında bizim hızla mesafe almamız lazım, adımlar atmamız lazım. Şu anda Ankara başkentimiz, parlamento burada. Bunların farklı yerlerde devam etmesinden ise Ankara'da sürdürmenin çok daha isabetli olacağı kanısına varılmıştır. Burada bu adımın atılması Başsavcılık, Ağır Ceza tarafından bunun yürütülmesi çok daha isabetli olacağı kanısına varılmıştır. Ana muhalefetin de kendisine bir yol bulması lazım. Yaptıklarıyla sadece suyu bulandırıyor.

(MİT Müsteşarlığı'yla ilgili düzenlemede 'kişiye göre yapıldığı' iddiası) Şunu bilmemiz lazım. Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgileri alması gereken değil midir? İstihbaratın başı devletin başına birinci derecede bağlı olmazsa harekat kabiliyetini bu devlet kaybeder. Bunun olmaması için istihbarat birinci dereceden ona sorumlu olması gerekir. Büyük devletlerin hepsinde istihbaratlar direkt devletin başına bağlı. MİT'in bundan sonra güçlenerek devam etmesi gerekiyor.
Binali Bey'le belediyeden beri beraberiz. Birçok önemli adımı beraber attık ve başarı grafiğinde hepsini beraber yazdık. Rabbim bu birlikteliğimizi çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın diye dua ediyorum.
Gencine güvenmeyen geleceğin Türkiye'sini kuramaz. Bu millet Fatih Sultan Mehmet'le bunun en güzel örneğini vermiş. Bir çağı kapatıp bir çağı açmış, yaş 19-20. Demek ki olabiliyor. Ben gençliğimize güveniyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)