İnce:" İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım. Açtırma ağzımı.”


Erdoğan’ın sözlerine İnce’nin yanıtı gecikmedi. İnce "İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Yalova’da dershane yöneticiliği yaptığı yıllarda öğretmenlerin sigorta primini yatırmadığını söylemişti.

Erdoğan’ın sözlerine İnce’nin yanıtı gecikmedi.

“SEVİM TANÜREK CİNAYETİNİ ARAŞTIRALIM”

İnce, Elazığ’da yaptığı mitingde Erdoğan’a şöyle yanıt verdi:

“Her gün bir şeyler söylüyor. Tam 20 sene öncesine gitmişler. Dershanelerde iki türlü öğretmen çalışır. Emekliler için prim ödenir ama hiçbir faydası yoktur onun. Emekliler o paranın kendisine verilmesini isterler. Erdoğan eski defterleri açma bak açarım altında kalırsın. Dershanede 20 sene önce ceza kesilmiş. E ne olmuş? Sonra ödenmiş. İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım. Açtırma ağzımı.”

NE OLMUŞTU

Ses sanatçısı Sevim Tanyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

1 Mayıs 1998′de İstanbul’da (Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde) saat 11:45 sıralarında meydana gelen kazada 34 ABR 93 plakalı Opel marka aracın çarptığı Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek Alman Hastanesi’nde vefat etmişti. Ünlü sanatçının ölümünün ardından Erdoğan hakkında “Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik ile Hayati Tehlike Teşkil Edecek Derecede Yaralamaya Sebebiyet Vermek” suçundan Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK 459/2 maddesi uyarınca 3 aydan 20 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kazaya ilişkin yargılama sürecinde Ahmet Burak Erdoğan'ın tamamen suçsuz bulunmuş, kazanın kusuru bütünüyle (8/8) Sevim Tanürek’e yüklenmişti. Bu rapor aynı daire tarafından 20 Ocak 2000′de teyit edilmişti. Bu rapor hazırlanırken Eyüp Çakmak ilgili ihtisas dairesinin başındaki kişiydi. Mahkemenin 2 Haziran 2000 tarihli duruşmasında, Ahmet Burak Erdoğan’ın beraatine karar verilmişti.

FETHİ SEKİN’İN BABASINA ZİYARET

Ayrıca Muharrem İnce, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in babası Zeki Sekin'i ziyaret ederek “geçmiş olsun" dileğinde bulundu.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)