'Pazar günü sandıktan sürpriz sonuç çıkarsa şaşırmayın'

Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın isimlerden olan Fehmi Koru, 'Pazar günü sandıktan sürpriz sonuç çıkarsa şaşırmayın' dedi.


Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın isimlerden olan AKP destekçisi Fehmi Koru, seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Pazar günü sandıktan sürpriz sonuç çıkarsa şaşırmayın…" diyen Koru, "Şimdiye kadar, her seçim öncesinde, çok sayıda araştırma şirketi, yaptıkları anket çalışmalarını bir biçimde duyurmanın yolunu bulurdu. Bu defa öyle olmuyor. Özellikle de ciddiliği ile tanınan şirketler müşterilerini (abonelerini) bulguları hakkında bilgilendirseler bile onları kamuoyuyla paylaşmakta eskisi kadar cömert değiller" ifadelerini kullandı.

Koru, yazısına şöyle devam etti:

Her taşın altında OHAL‘i aradığıma vermezseniz, bu konuda da OHAL’in varlığının bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. OHAL’li ortama korkular ve endişeler de hakim olabiliyor. Anket için sahaya giden elemanlara görüş açıklayanların sorulara doğru cevap verdiklerinden emin olamıyorsa araştırmacılar, ne kadar titiz ve kılı kırk yararak varmış olursa olsunlar, vardıkları sonucun gerçek durumu yansıtmayabileceğini görüyorlardır.

İnsanlar görüş açıklamaktan çekiniyor, görüş açıklayanlar da muhtemelen esas görüşlerini kendilerine saklıyorlar.

Bu seçim sürprizlere fazlasıyla açık.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)