Çin'in batısında yüzlerce Müslüman camilerinin yıkılması kararına direniyor

Çin'in batısında Ningşia'daki cami yıkımı kararı gerilim yarattı.


Çin'in batısında yüzlerce Müslüman camilerinin yıkılması kararına direniyor. Yetkililer Ningşia bölgesindeki inşaatı yeni tamamlanan Weiju camiinin ruhsatsız olduğu için yıkım kararı alındığını söylüyor. Fakat bölgede yaşayan Hui Müslümanlar geri adım atmayı reddediyor ve yıkıma direneceklerini söylüyorlar.

Çin'de tahminen 23 milyon Müslüman yaşıyor ve Ningşia eyaletinde Müslümanlık yüzlerce yıldır yaygın. Fakat insan hakları grupları Çin'de Müslümanlara ve özellikle dış dini etkilere karşı resmi makamların giderek daha hasmane bir tutum aldığını söylüyorlar.

PROTESTOLAR NASIL BAŞLADI

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; yetkililer 3 Ağustos günü yaptıkları bir duyuruyla camiin gereken planlama ve inşaat ruhsatlarını alamadığı için yıkılacağını ilan ettiler.

Reuters ajansının haberine göre duyuru Hui Müslümanlar arasında internet üzerinden hızla yaygınlaştı. Hong Kong'da yayımlanan Güney Çin Sabah Postası adlı gazeteye göre, Huiler en çok yetkililerin ruhsat verilmediyse caminin inşaatına neden yapım aşamasından müdahale etmediğini soruyor.

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Müslümanlara yaptığınız bu zulmün hesabını er ya da geç vereceksiniz

    YanıtlaSil
Yorum Gönder