Gökyüzünden gelen gizemli kutu ABD'yi ayağa kaldırdı

ABD'nin New Jersey eyaletinde, içinde ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik yazılı bir notla gökyüzünden düşen şüpheli kutu endişeye yol açtı.



ABD'nin New Jersey South Brunswick bölgesindeki vatandaşlar tarafından bulunan paraşüte bağlı strafor paket korkuya neden oldu. Olay yerine gelen polis ve bomba imha ekipleri, içinden garip bir ses gelen paket buldu.

ÜZERİNDE TRUMP'A YAZILMIŞ NOT BULUNDU
Polisler, el yazısıyla yazılmış ve paketin dışına iliştirilmiş, "NASA atmosferik araştırma aracı, bomba değil! Bulunduğunda bu numarayı arayın. Eğer indiği yer Başkan'a yakınsa, NASA'dan kendisine harika bir golf turu dileriz." yazılı bir not buldu.


HAVA BALONU
NASA tarafından yapılan açıklamada, kutunun kendilerine ait olduğunu ve bunun "içinde ozonu ölçen aletlerin bulunduğu bir hava balonu" olduğu belirtildi.

NOTU YAZAN KİŞİ PROJEDEN ÇIKARILDI
New Jersey Rutgers Üniversitesi'ne ait bir alandan atmosfere salınan balondan çıkan notun, yaz tatili kapsamında araştırmada çalışan bir öğrenci tarafından "kaygısız" bir şekilde iliştirildiği ve söz konusu kişinin projeden çıkarıldığı kaydedildi.

Atmosfere aynı gün bırakılan benzer 6 balondan sadece 2'sine ulaşılabildiği, bulunan diğer balonun da Readington Township'te Başkan Trump'a ait Bedminster Golf Kulübü'nün yakınına düştüğü bildirildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)