Atatürk’ün Gençleri



Foça-Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği, Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı’nda, Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ‘’Cumhuriyet Kadını ve Atatürk’’ konulu söyleşi düzenledi.

Foça Belediyesi’nin destek verdiği etkinliği Osman Gazi Oktay yönetti. Konuşmacıları İzmir Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Özcan, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Kurulu Üyesi Ahmet Gürel, CHP Karşıyaka Eski Kadın kolları Başkanı Birgül Çağrı ve Av. İlke Erol idi.

Açılış Konuşmasını Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Özkan yaptı.


Atatürk ilke ve devrimlerini savunmak ve korumaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Özkan, destekleri nedeniyle Foça Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ahmet Gürel’in ‘’Cumhuriyet ve Kadın’’ adlı görsel sunumuyla başlayan etkinlikte ilk sözü Aydın Özcan aldı. Yunanistan Dedeağaç doğumlu Aydın Özcan, Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığın Ata’ya olan derin sevgisinden, İzmir Barosu başkanlığı döneminde kurduğu komisyonla Atatürk’e yapılan sözlü saldırıların takipçisi olarak açılan davalar ve sonuçlarından, kadın olmadan ülkenin istenilen çağdaş uygarlık seviyesine ulaşamayacağından söz etti.

Birgül Çağrı, öğretmenliği süresince ve emeklilik sonrası, Atatürk ilke ve devrimlerini savunduğunu, Kurtuluş Savaşı’mızın gerçek kahramanlarının kadınlar olduğunu açıkladı. Ahmet Gürel, Latife Hanım Köşkü müdürlüğünü yaparken dinlerce insanı bilgilendirdiğini, Bir gün köşkü ziyarete gelen türbanlı bir kadının, kendisini yaptığı aydınlatmayla, çıkarken başını açışına tanık olduğunu söyledi.
İlke Erol İzmir Borosu yönetimindeyken yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Atatürk’ün İzmir ve İzmirlilere olan sevgisi nedeniyle, İzmir gençlik ve halkına görev, sorumluluk düştüğü anımsatılan etkinlik, Foça Belediyesi Başkan Vekili Halil Çıtak’ın konuşmacılara sunduğu çiçekle sona erdi. Katılımcılar konuşmacılarla birlikte poz verdiler.

Ahmet Gürel, ‘’Latife Mustafa Kemal’’ adlı kitabını imzaladı. Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay kendisinin derlediği, 1971-1972 yıllarında İzmir Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin, o tarihlerde yaşayan gazilerle yapılan söyleşilerden oluşan kitabı, Bağarası gençliğini temsil eden Nail Özkan’a imzaladı.

Haber ve fotoğraf : Perman Sarıyev

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)