Türkmenistan’da Dünya Halter Şampiyonası başladı


Türkmenistan’da ilk defa bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. 1-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası’nın açılış töreni 1 Kasımda Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Görsel şovlarla ve lazer ışıkları süslenen açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Açılış töreni Aşkabat’taki Orta Asya’nın en büyük Olimpiyat köyündeki 15 bin seyirci kapasiteli Spor Oyunları Merkezinde gerçekleştirildi. Uluslararası Halter Federasyonu (İWF) Başkanı Tamas Ajan başta olmak üzere Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, bakanlar, yabancı büyükelçiler, çok sayıda yurtdışından davet edilen konuklar ve Türkmen vatandaşları katıldı.

Açılış töreni, Büyük İpek Yolu’nun kalbi olan Türkmenistan’ın tarihi, kültürel mirasını ve ulusal değerlerini anlatan sahne gösterisi ile başladı. Ardından Akhan isimli Ahalteke atının tek ayakla yaptığı gösteriler izlendi. Akhan isimli Ahalteke atı bu sene Guinness Rekorlar Kitabına girmişti. Akhan isimli Ahalteke atı şaha kalkarak, arka ayakları üzerinde durarak, 10 metrelik mesafeyi 4,19 saniyede geçerek, bir önceki rekoru yeniledi.



Daha sonra Türkmenistan’da spor alanındaki başarıları anlatan gösterilere yer verildi. Bu sene düzenlenen Amul-Hazar 2018 uluslararası ralli yarışını anlatan Mini Cooper yarış arabası sahne çıktı.

Ardından bu sene Türkmenistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’na katılan ülkelerin bayraklarını taşıyan gençler sahnede yerini aldı.

Türkmenistan’daki şampiyonaya 100’e yakın ülkeden 800 civarında sporcu katılmaktadır. Türkmenistan milli takımı 12 sporcu ile temsil ediliyor. Türkiye’den 17 sporcu yarışlara katılıyor. Yarışta 67 altın, 67 gümüş ve 67 bronz olmak üzere toplam 201 madalya için ter dökülecek.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)