Büyümüşte Küçülmüş Atakan ve Ailesine Psikolojik Destek


Son günlerde 10 yaşında olmasına rağmen bilgisi, tavırları, yaklaşımları ile adından söz ettiren isim oldu Atakan.

Bir kütüphanede çekilen konuşması ile kısa sürede sosyal medya da yayılan videosu milyonlarca kişi tarafından izlendi. Bir çok haber programına davet edilen, gazetecilere açıklamalarda bulunan Atakan izleyenleri şoke ediyor. 5 ayda 250 kitap okuyan Atakan kısa sürede filozof lakabı ile anılır oldu.

Atakan'ın sosyal medya da yayılmaya başlayan ilk videosu tamamı



Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Atakan ve ailesine pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başladığını açıkladı.

İstanbul’da yaşayan Avcılar Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu beşinci sınıf öğrencisi Atakan, Twitter’da paylaşılan görüntülerle gündeme gelmişti. Bir kitapçıda görüntülenen Atakan’ın felsefe hakkında konuşması ve okuduğu kitaplardan bahsetmesi dikkat çekmişti. Sonrasında televizyonlarda canlı yayınlara katılan Atakan farklı hesaplardan paylaşılan videolarla sosyal medyada yer almaya devam etti.

Bakan Selçuk Türkiye’nin gündemine oturan Atakan Kayalar için sağduyu çağrısı yaparak şunları söyledi: “Bakanlık olarak, uzmanlarımız çocuğumuz ve ailesi ile görüşmüştür. Kendilerine ihtiyaçlarına göre en doğru ve sağlıklı pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başlanmıştır. Çocuğumuzun sosyal medya üzerinden saldırıya ve tehditlere maruz kalması, ailemizi derinden üzmekte ve kaygılarını arttırmaktadır. Çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için basın kuruluşlarımızın ve sosyal medya kullanıcılarının hassasiyetini beklemekteyiz“.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)