Soylu, Kurala Uymayan Otobüs Şirketlerini Açıklamakla Tehdit Etti



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otobüslerde sıkı yönetim ilan ettiklerini açıkladı: “Ya doğru kurala uyarlar ya da her üç ayda bir en güvensiz otobüs şirketlerini açıklarız.”

Türkiye’deki otobüs şirketi sahiplerine seslenen bakan, en güvensiz yolculuğun Türkiye’de otobüs yolculuğu olduğunu vurgulayarak kurallara uyma çağrısında bulundu: “İki şoför kullanacağınız yerde bir şoför kullanıyorsunuz. Ne yaptığınızı da çok iyi biliyorum. İki ehliyeti alıyorlar, uyumak dinlenmek yok. Ehliyetin bir takometreden çıkıyor, diğeri giriyor. Bu bir cinayettir. Taksilerde trafik kazası toplam 0.9, kamyonlarda 1.1 otobüste 1.5. Böyle bir şeyi kabul etmememiz mümkün değil. Otobüslerde sıkı yönetim ilan ediyoruz. Ya doğru kurala uyarlar ya da her üç ayda bir en güvensiz otobüs şirketlerini açıklarız.”

2018-2019 yıllarında trafik kazalarında olay yerinde can kaybı sayısında yüzde 25 azalma olduğunu belirten Soylu “Bu, hastane ölümleri dahil olmak üzere bir yılda bin 250 kişi daha az can kaybı yaşanmış demektir.  2020 yılını 5 bin seviyesi ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)