"Deniz Feneri" için bir işleme gerek yokmuş


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’li Gürkut Acar’ın soru önergesine verdiği cevapta Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmada derneğe sahip çıktı. Şimşek, “Denetimler sonucu derneğin kamu yararına çalışan derneklerden sayılma statüsünün kaldırılmasına yönelik herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı bildirilmiştir” dedi.

Şimşek, Deniz Feneri’ne sahip çıktı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’da kurulu bulunan ve asrın vurgununu yapan Deniz Feneri e. V. ile merkezi İstanbul’da bulunan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında teşkilatlanma bakımından şube ve temsilcilik gibi yapısal bir bağ bulunmadığını söyledi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın, Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında MASAK tarafından inceleme ve soruşturma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: “Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından konuya ilişkin olarak 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 19. maddesi kapsamında yürütülen inceleme tamamlanmış olup, inceleme sonucunda düzenlenen rapor, Başkanlık’tan konuya ilişkin araştırma ve inceleme talebinde bulunmuş olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 21 Haziran 2010 tarih ve 8701 sayılı yazıyla gönderilmiştir. Diğer taraftan, inceleme konusu olayların mahiyet ve detayına dair bilgilerin açıklanması 5549 sayılı kanunun 22. maddesi uyarınca mümkün bulunmamaktadır.”

“Yapısal bağ bulunmuyor”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’da kurulu bulunan Deniz Feneri e.V. ile merkezi İstanbul’da bulunan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında teşkilatlanma bakımından şube ve temsilcilik gibi yapısal bir bağ bulunmadığından, İçişleri Bakanlığı tarafından Almanya’da yerleşik Deniz Feneri e.V’ye yönelik olarak idari bir işlem uygulanmadığını belirtti. Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ise İçişleri Bakanlığı dernekler denetçileri tarafından 2007, 2009 ve 2010 yıllarında denetlendiğini kaydeden Maliye Bakanı, “Denetimler sonucunda söz konusu derneğin kamu yararına çalışan derneklerden sayılma statüsünün kaldırılmasına yönelik herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı bildirilmiştir” dedi. Maliye Bakanı, Yardım Toplama Kanunu’nun 6. maddesi kapsamında izin almadan yardım toplayabilen kuruluşların, 2006-2010 döneminde toplam 458 milyon 525 bin 763 TL yardım topladığını açıkladı.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)