CHP'liler Taksim'de güvercin uçurdu


CHP'liler, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfiller bırakarak, güvercin uçurdu.

CHP'liler, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfiller bırakarak, güvercin uçurdu.

Hükümetin savaş yanlısı politikalarını protesto etmek amacıyla siyah kıyafetler giyen ve aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun da bulunduğu CHP'liler, ellerindeki beyaz balonlar ve çeşitli dövizlerle Cumhuriyet Anıtı önünde toplandı.

''Savaşa Hayır'' yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, 2. Dünya Savaşı'nın 1 Eylül 1939'da başladığını hatırlatarak, ''6 yıl süren savaş sonuçlandığında geride 50 milyona yakın ölü, yakılıp yıkılmış ülkeler ve ikiye bölünmüş bir dünya kaldı'' dedi.

Salıcı, sonraki süreçte de dünya üzerindeki savaşların durmadığını belirterek, ''Kan akmaya, insanlar ölmeye ve öldürmeye devam etti. Dünyanın emperyalist amaçlar uğruna yeniden paylaşıldığı o acı günleri, ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'nün basireti ve onurlu dış politikası sayesinde savaşa bulaşmadan atlattık'' diye konuştu.

Hükümetin iç ve dış politikalarını eleştiren Salıcı, ''Ülkemizde her gün bir terör saldırısı yaşanıyor. 10 yıllık AKP iktidarında maalesef etrafımızda dost ülke, komşu kalmadı. Bir yandan insani yardım kampları kurduğunu iddia eden AKP iktidarı, diğer yandan Suriye'nin iç işlerine ve orada yaşanan çatışmalara doğrudan müdahil ve taraf oluyor'' ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı ve kırmızı karanfiller bırakarak, barış simgesi beyaz güvercinler uçurdu.

''Cumartesi Anneleri''ne destek

Taksim'deki basın açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve il yönetim kurulu üyeleri, her cumartesi Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yaparak gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan ''Cumartesi Anneleri''ni ziyaret ederek, destek verdi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)