Zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerek


İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti'nin lideri Nick Clegg, ülkedeki ekonomik krizin sona ermesi için zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Clegg, ''çift dipli resesyonda'' olan İngiliz ekonomisi için zenginlerin daha çok katkı sağlaması gerektiğini savundu ve şöyle konuştu:

''Halktan uzun vadede daha çok özveride bulunmalarını isteyeceksek ve ülke olarak uzun bir dönem kemerimizi sıkacaksak, halkın bunu mümkün olan en adil şekilde yapıldığını görmesini sağlamalıyız.''

Clegg'in önerisinin hem koalisyon ortağı Muhafazakar Parti'nin, hem de muhalefetteki İşçi Partisi'nin tepkisine neden olması bekleniyor. Vergi konusunun, Maliye Bakanı George Osborne'un sonbahardaki yıllık bütçe açıklamasından önce tartışılması öngörülüyor.

Bu arada Nick Clegg, harcamalarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle iki yıl önce Hazine Bakanı görevinden ayrılan Liberal Demokrat Partili David Laws'u yeniden hükümette görmek istediğini söyledi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı ayrıca, bazı Muhafazakar Partili milletvekillerinin fikir değiştirmesine karşın, koalisyon hükümetinin Heathrow havaalanı için üçüncü bir pistin inşasına izin vermeyeceğini vurguladı.




AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)