Gazze Rantçıları


Suriye operasyonuna soyunanların İsrail’in Gazze saldırısından medet umması bu coğrafya için tarihidir! Emperyalist ABD’nin Ortadoğu’daki tetikçisi olan İsrail’in Filistinli katletmesinden Suriye rantı elde etmeye çalışanlar, aynı zamanda “NATO İslamcılığı” kavramını berraklaştırmaktadır!

SUK: İSRAİL ESAD’IN SUÇUNU ÖRTÜYOR

Ahmet Davutoğlu’nun koordinatörlüğünü yaptığı SUK’un yeni başkanı George Sabra bakın ne diyor: “İsrail Gazze saldırısı ile Suriye’yi gündemden düşürerek Esad’ın işlediği insanlık dışı suçun üstünü örtmeye çalışıyor.”

İsrail’in, Hamas’ın askeri lideri Ahmed el-Cebari’yi katleden füze saldırısıyla başlayan Gazze operasyonunun ilk saatlerinden beri AKP kalemşorlarınca bu “görüş” kamuoyuna pompalanıyor!

Ahlaki olmayan ve Gazze’deki ölümlerden rant sağlamaya çalışan bu yaklaşım aynı zamanda çaresiz olduklarını da sergilemektedir.

CEMAAT: İSRAİL, ARAPBAHARI’NI BOMBALIYOR

Örneğin Zaman yazarı Abdülhamit Bilici Gazze rantçılığının teorisini yapmış dün!

İsrail’in Gazze operasyonunun üç sonucu varmış: “1) İsrail’in Gazze’ye saldırarak tekrar Filistin meselesini denkleme taşıması, değişim sürecinin (Arap Baharı’nın) önünü kesmek için zekice bir hamle olabilir. 2) Daha iktidarlarının baharında Filistin meselesiyle uğraşmak zorunda kalmak, başta Mursi olmak üzere yeni yönetimleri sokağın öncelikli talebi olan reformlardan uzaklaştıracak bir tuzağa dönüşebilir. 3) Netanyahu, Gazze’ye saldırarak, Arap Baharı ve özellikle Suriye krizinin gölgesinde kalan Filistin’in meselesini, dünya ve bölge dengelerinin hiç lehine olmadığı bir ortamda tekrar gündeme getirmiş oldu.”

Bilici, “İsrail, Arap Baharı’nı bombalıyor” başlıklı yazısını şu cümle ile bitirmiş: “Belki de İsrail’in hesabı Gazze’nin ötesinde Suriye ve Ortadoğu’daki değişimi vurmak…”

İSRAİL-ESAD ORTAKLIĞI YALANI!

Son kongrede AKP MKYK’sine de seçilen Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın dünkü yazısı ise “ileri demokrasi” şartlarında akademik unvanların seviyesini göstermesi bakımından önemliydi.

Aktay’a göre İsrail “Esad’ın ayakta kalması için elinden geleni ardına koymuyor.” Prof. yazar ve siyasetçi Aktay’a göre “İsrail’in Suriye ile ilgili hesabı birleşik bir Suriye devleti yerine paramparça olmuş, her bir parçası da diğeriyle sorunlu bir Suriye’dir.” Peki, Esad İsrail’e nasıl hizmet ediyor? Aktay’a göre “Esad’ın direnmeye devam etmekle yaptığı şey bir yanıyla da bu amaca (İsrail’in istediği parçalanmış Suriye’ye) hizmet ediyor.”

İsrail ve Esad’ın Suriye’yi bölmeye çalıştığını iddia edebilen (haliyle bu iddia, aynı zamanda AKP’nin ABD talebiyle Suriye’nin birliğini korumaya çalıştığını iddia etmek anlamına da gelir) Yasin Aktay, İsrail’in Gazze saldırısının anlamını da çözmüş elbette: “İsrail Esad’a yardımlarını zaten hiç esirgemedi ama şimdi ona daha acil bir yardımın gerekli olduğunu biliyor ve bu yardımı ulaştırmanın yolunu bir karambol ortamı oluşturmakta arıyor.”

AKP, HAMAS’I DURDURMAYA HAZIR!

AKP kalemşorlarının Gazze’den Suriye rantı çıkarmaya dönük bu mantık dışı tezleri son olarak Ahmet Davutoğlu tarafından dile getirildi: “İsrail yine Gazze’ye saldırdı. İsrail yine Obama’nın hareket alanını daraltıyor. Esad’a can simidi atıyor. Arap uyanışını sabote etmeye çalışıyor.”

Stratejik sığlıkta kendilerini Obama’yla, Esad’ı ise İsrail’le müttefik ilan eden Ahmet Davutoğlu, acaba ABD’nin AKP’den Hamas’a baskı yapmasını istemesini nereye koyuyor? Obama’nın İsrail karşıtlığına mı?

İsrail-Esad-PKK sanal cephesine inanların dikkatine sunalım. ABD, AKP’den Hamas’a baskı yapmasını istedikten sonra iki kritik açıklama geldi: 1) Bülent Arınç: “İsrail’le görüşmek lazım.” 2) Başbakan Erdoğan: “ABD garanti verirse Hamas durmaya hazır.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)