Akp’li belediyeden yeşil alanda benzinlik hizmeti

Adsız
27623-

İstanbul Pendik’te sosyal kültürel tesis alanı olarak ayrılan belediyeye ait yeşil alanAKP‘lilerin ısrarıyla “Belediye Hizmet Alanı”na dönüştürüldü. İki ay sonra başka bir teklifle gelen AKP’li meclis üyeleri yeşil alanın benzin istasyonuna tahsis edilmesini istedi.

Cumhuriyet’ten Özlem Güvemli’nin haberine göre, Pendik Dolayoba’da 1600 metrekarelik yeşil alan, bir yıl içinde yapılan 3 plan değişikliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından akaryakıt istasyonu oldu.

Söz konusu yeşil alan, İBB Meclisi’nde 16 Kasım 2011 tarihinde kabul edilen Çınardere, Yayalar ve Ertuğrulgazi mahallelerini içine alan bölge planında “Sosyal Kültürel Tesis Alanı” olarak ayrıldı. Pendik Belediyesi plana dayanarak araziye tapudan parsel numarası alıp 13 Haziran 2012 tarihinde kendi mülkiyetine tescil ettirdi.
Tapuyu alan ilçe belediyesi 30 Ekim 2012 tarihinde İBB’ye müracaat edip kültür tesisine değil “Belediye Hizmet Alanı”na ihtiyaç duyduğunu belirterek planın bu yönde değiştirilmesini istedi. Büyükşehir belediyesi de Pendik Belediyesi’nin isteğine uyup kasım ayı meclis toplantısında, planı değiştirerek yeşil alanı “Belediye Hizmet Alanı” ilan etti.

CHP grubu değişikliğe bölge planındaki sosyal donatı dengesini bozduğu gerekçesiyle karşı çıktı. AKP grubu ise “Belediye hizmet alanına ihtiyaç var” diyerek değişikliği kabul etti. Aradan iki ay geçtikten sonra aynı parsel için İBB Meclisi’nin 16 Ocak 2013 tarihli toplantısında yeniden değişiklik yapılması gündeme geldi. Bu kez parselin akaryakıt istasyonu olması istendi.

Habersol
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)