BerTARAF oldu


Dünkü Yurt Gazetesi bu başlığı atmıştı: 'Misyonunu tamamladı berTaraf oldu'
Taraf Gazetesi'nden Ahmet Altan ile Yasemin Çongar'ın ayrılmasıyla ilgili olarak atılmıştı bu başlık.
Ve gerçeği gösteriyordu.
Gelin, bu gazete daha yayımlanmadan; 14 Kasım 2007'de benim Taraf'ın nasıl bir gazete olacağına ilişkin tespitimi okuyun:
'Haydi; yine de size ben söyleyeyim Taraf'ın tarafını: Türbancılık altında tarikatçilik, Kürt şovenciliği, Avrupa Birlikçilik ve gizli Amerikancılık... Ve en açık ordu düşmanlığı; Türk düşmanlığı...'
Açın bakın bu gazeteye, yaptığı aynen budur.
Yazım şöyle bitiyordu:
'Bu ekip; Amerikan emperyalizmine hizmet ederken, kendilerini demokrasi mücadelesi veriyormuş gibi gösteriyor. 'Egemenlik Allahındır. Demokrasi amaç değil araçtır!' diyenlerle kol kola girenlerin demokrat olduğuna inanırsanız; Altan kardeşlere de inanabilirsiniz...
Ve onların tarafında olursunuz... '

OPERASYON GAZETESİ
Daha önce de defalarca yazdım. Bu gazete; Türkiye'yi AKP'nin eline teslim etmek için; ABD tarafından başlatılan operasyonun meşru gösterilmesi için kuruldu. Kimsenin bilmediği isimler; burada gazeteci olarak karşımıza çıkartıldı. Bunlara bavul içinde ancak büyük casusluk örgütlerinin elde edebileceği belgeler verildi. Bu müdahale edilmiş 2. el CD'ler üzerinden Balyoz davası başlatıldı. Bunun dışında, yine casusların elde edebileceği telefon konuşmaları da Taraf'a iletildi.
Onca gazete var iken; bu gazetenin kullanılması dediğimizin doğru olduğunu kanıtlayan en önemli durumdur.
Taraf; artık görevini yapmıştır. Bundan sonraki süreçte ona ihtiyaç yoktur. Bu yüzden de Altan kardeşler geri çekilmişler; sanki AKP'ye karşı imişler gibi bu özel görevlerini sürdürmektedirler.

MUİN-İ ZALİM
Bakıyorum da bazı kanallarda Altan-Çongar ekibi; demokrasi kahramanı gibi gösteriliyorlar.
Ama bunların otoritenin hizmetindeki elemanlar olduğunu yaşadığımız ana gerçek gösteriyor. Türkiye; demokrasiye değil; otoriterizme sürüklendi. Bunda; bu ikilinin de günahı var. Ahmet Altan; danışıklı dövüş içinde ara sıra Başbakan Erdoğan'ı eleştirmiş olsa da AKP'nin Türkiye'yi demir cendereye alması için canla başla çalıştı.
Namık Kemal'in dediği gibi o, 'zalimin yardımcısı' oldu.
Ama dünyanın kanunu böyledir.
Efendiler; milletine ihanet edenleri kullanırlar ama onlara asla güvenmezler; günü geldiğinde de tutar; kapının önüne korlar.
Taraf; basın tarihinde kara bir leke olduğu için bertaraf olacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)