Gezi eylemleri AKP’yi fena vurdu!


TÜR­Kİ­YE­’ye ya­yı­lan Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri ne­de­niy­le AKP hü­kü­me­ti­ne tep­ki­ler gün geç­tik­çe ar­tı­yor.

TÜR­Kİ­YE­’ye ya­yı­lan Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri ne­de­niy­le AKP hü­kü­me­ti­ne tep­ki­ler gün geç­tik­çe ar­tı­yor. Kon­sen­sus Araş­tır­ma ve Da­nış­man­lık ta­ra­fın­dan 3-19 Ha­zi­ran 2013 ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­leş­ti­ri­len an­ket­te bu­na en bü­yük ör­nek…

Akil­ler çö­ze­mez!

81 il­den 1500 ki­şi­nin ka­tıl­dı­ğı an­ke­te ka­tı­lan­la­ra “İs­tan­bul Ge­zi Par­kı­’n­da­ki ağaç­la­rın ke­sil­me­si­nin pro­tes­to edil­me­siy­le baş­la­yan ve ül­ke ge­ne­li­ne ya­yı­lan pro­tes­to­la­rı des­tek­li­yor mu­su­nuz?” di­ye so­rul­du. Hal­kın yüz­de 54 ü ge­zi par­kı ey­lem­le­ri­ni des­tek­ler­ken “ha­yır, des­tek­le­mi­yo­ru­m” di­yen­le­rin ora­nı yüz­de 46 da kal­dı. An­ket­te, po­li­sin top­lum­sal olay­la­rı ya­tış­tır­mak­ta bi­ber ga­zı kul­lan­ma­sı des­tek­le­mi­yo­rum di­yen­le­rin ora­nı ise yüz­de 71,5 ola­rak çık­tı. An­ke­te ka­tı­lan­la­ra Tür­ki­ye gün­de­min­de önem­li yer tu­tan di­ğer olay­lar da so­rul­du ve “Bu olay AK­P’­ye ba­kış açı­sı­nı na­sıl et­ki­le­di­” de­nil­di.

Ka­tı­lım­cı­la­rın yüz­de 74’ü Dev­le­tin İm­ra­lı ile yap­tı­ğı gö­rüş­me­nin, yüz­de 78’i 28 Şu­bat Da­va­sı­’nın, yüz­de 68’i Er­ge­ne­kon Da­va­sı­’nın, yüz­de 61’i Rey­han­lı­’da 52 va­tan­da­şın ölü­mü­ne ne­den olan sal­dı­rı­nın, yüz­de 55’i Akil in­san­la­rın yap­tı­ğı zi­ya­ret­le­rin, “AK­P’­ye olan ba­kış açı­sı­nı olum­suz yön­de et­ki­le­di­ği­ni­” söy­le­di.



Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)