Hedef yine ulusalcılar

AKP, Lice'deki olaylarda da Ulusalcıları hedef gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Ergenekon uzantıları, ulusalcı ırkçılar Lice'den büyük oyuna destek çıkarmaya çalışıyorlar" dedi. Çelik, PKK'nın, halkı karakol basmaya zorladığını savundu.



AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Lice'deki olaylarla ilgili twitter hesabından bir dizi açıklama yaptı.

Halk hareketinin ardından mesajlarını "#dirençözüm" başlığı altında atan Çelik, bir yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı olayın hedefinde açılım sürecinin olduğunu söyledi. Çelik, Lice'deki olaylarla ilgili ulusalcıları hedef gösterdi. AKP Sözcüsü, açılım sürecine zarar verilmek istendiğini iddia etti.

"Süreç başlarken kontrolsüz grupların bu süreci zehirleyebileceğini ısrarla belirterek herkesi duyarlılığa davet ettik. Lice'deki olaydan sonra Sosyal Medyadaki malum yalan, iftira ve abartı timleri hemen işbaşı yaptı. Ergenekon uzantıları, ulusalcı ırkçılar Lice'den Büyük Oyuna destek çıkarmaya çalışıyorlar. Çözüm Süreci, savaş baronlarının, bu ülkenin çocuklarının kanı üzerinden amaçlarını gerçekleştirmek isteyenlerin fena halde canını sıkıyor."

Hüseyin Çelik, olaylarla ilgili BDP'den yardım istedi, "Sayın Demirtaş ve Sayın Kışanak sağduyu çağrısı yapmalı" dedi.

Çelik, Diyarbakır'da yeniş karakol inşaatının yapılmadığını ve eski karakolların yenilendiğini savundu. Kürt yurttaşlara seslenen Çelik, "Kürt kardeş lütfen bilhassa sen dikkat et! Büyük Oyun'cular Gezi Parkı'nın Kürt Versiyonunu devreye sokmak istiyorlar." dedi.

Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)