Biz darbelere karşıyız


Balyoz Planı Davası’nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor.

361 sanıklı Balyoz Planı Davası’nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor. 21 sanığın Avukatı Kemal Yener Saraçoğlu, “Biz darbelere karşıyız, kesinlikle alet olmayız, kabul de etmeyiz. TSK İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesini buna savunma için bir argüman olarak kullanmadık” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Balyoz Davası'nda Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'ya 20 yıl hapis kararı çıkmıştı. 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor. Sanıklar Bülent Kocababuc, Levent Görgeç, Ali İhsan Çuhadaroğlu, Rafet Oktar, Nihat Altunbulak, Mehmet Örgen, Ayhan Üstbaş, Alpay Çakarca, İbrahim Özdem Koçar, Hakan Mehmet Köktürk, Bülent Akalın, Nadir Hakan Eraydın, Derya Günergin, Murat Ünlü, Recep Yıldız, Alpar Karaahmet, Cafer Uyar, Turgut Ketken, Turgay Yamaç, Osman Kayalar ve Atilla Özler’in Avukatı Kemal Yener Saraçoğlu, dijital kayıtların içeriğini hiç şekilde kabul etmediklerini belirtti.

Saraçoğlu, “Dijital kayıtların komplo amaçlı üretildiği ve bir kısım TSK personelinin tasfiyesinin amaçlandığı açıktır. Tek illiyet bağı da dijital kayıtlarda isimlerinin geçmesidir” dedi. Sübuta yeterli delil olmadan karar verilmesinin hukuka uygun olmadığını ifade eden Saraçoğlu, müvekkillerinin hiç birinin Plan Semineri’ne katılmadığını ifade etti.

-KANSER RAPORUNU HEYETE SUNDU-

Bazı müvekkillerinin verilerin kaydedilmesinde veya hazırlanmasında isminin bulunmadığını, sadece görevlendirme listesinde yer aldığını anlatan Saraçoğlu, başsavcılığın hazırladığı tebliğnamede bazı müvekkilleri için beraat talep edildiğini anımsatarak, “Beraat istenen müvekkillerimle, beraat istenmeyen müvekkillerim arasında bir fark göremedik” değerlendirmesinde bulundu. Saraçoğlu, müvekkili Recep Yıldız’a kanser teşhisi konulduğuna ilişkin bir raporu heyete sundu.

Saraçoğlu, “Biz darbelere karşıyız, kesinlikle alet olmayız, kabul de etmeyiz. TSK İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesini buna savunma için bir argüman olarak kullanmadık” değerlendirmesinde bulundu. Balyoz Planı Davası’nda 57 avukat savunmasını tamamladı. Duruşmaya yarın kaldığı yerden devam edilecek.


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)