Kürt Ulusal Kongresinin tarihi yarın açıklanacak


Erbil'de yapılması kararlaştırılan Kürt Ulusal Kongresinin tarihi yarın açıklanacak.

KUZEY Irak'ın Erbil kentinde yapılması kararlaştırılan ve KCK dahil Türkiye, Suriye, Irak ve İran'daki bütün Kürt parti ve oluşumlarının katılacağı Kürt Ulusal Kongresinin tarihinin belirlenmesi için yarın Erbil'de hazırlık komisyonu bir araya geliyor. Hazırlık komisyonunda yer alan ve Erbil'e giden BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, yarınki toplantıda önerilerin değerlendirilip Kongre tarihinin belirlenerek kamuoyuna açıklanacağını söyledi. BDP Milletvekili Birtane, Kürt Ulusal Kongresine, Kürtlerin yaşadığı ülkeler ve Kürtlerin diplomatik ilişkide olduğu ülkelerden davetlilerin de çağrılabileceğini belirtti.

Erbil'de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başkanlığında yapılan toplantıdan sonra oluşturulan Kürt Ulusal Kongresinin Hazılık Komisyonu, Kongrenin tarihi, davetlileri belirlemek ve önerileri değerlendirmek için yarın Erbil'de toplanıyor. 6'sı Türkiye'den 21 kişiden oluşan hazırlık komisyonu üyeleri Erbil'e hareket ederken, komisyon üyesi olan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, yarın toplanacak olan hazırlık komitesinin çalışmalara son şeklini vereceğini belirterek, "Böylesi önemli bir süreçte gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresinin hazırlık çalışmaları her dört parça ve diasporada devam etmektedir. Özellikle katılacak konukların listesi öneriler boyutu ile ulusal hazırlık komitesine bildiriliyor" dedi.

TARİHİ BELİRLENİP DUYURULACAK

BDP Kars Milletvekili Birtane, yarınki toplantıda Kürt Ulusal Kongresinin tarihinin de belirlenerek kamuoyuna sekreterya tarafından duyurulacağını ifade ederek, "Kongreye kimlerin davet edileceği de belirlenecek. Kürtlerin Ortadoğu'da yaşadığı ülkelerin devlet ve diplomatik ilişkide oldukları Avrupa Birliği gibi oluşumların yetkilileri de davet edilecek. Yarınki toplantıda bu davetli listesine son şekil verilecek" diye konuştu.

'TÜRKİYE, BARZANİ'NİN BAŞKANLIĞINI ŞART KOŞTU' İDDİASI

Kuzey Irak'ta yayın yapan 'Rudaw' adlı internet sitesinde yer alan bir habere göre, Türkiye'nin, Kürt Ulusal Konferansı için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin başkanlığı şartını koyduğu belirtildi. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, böyle bir iddiadan haberi olmadığını ve başkanlık için bugüne kadar bir tartışma yürütmediklerini söylemekle yetindi.


Gerçek Gündem
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)