Halkına “düşman” diyen Başbakan!..


“Ga­vat!..” “Düş­man!..” Tıp­kı sa­vaş­ta­ki gi­bi.
AK­P’­yi des­tek­le­yen­ler “dos­t”, kar­şı olan­lar “düş­man!..”
“Düş­ma­n” söz­cü­ğü­nü ül­ke­yi yö­ne­ten baş­ba­kan söy­lü­yor.
Bü­lent Arın­ç’­ın “Be­nim bir öz­gül ağır­lı­ğım va­r”­la baş­la­yan çı­kı­şı­nı eleş­ti­rir­ken, “düş­man­la­rı­mı­zı se­vin­dir­me­ye­lim!” di­yor.
Ken­di­si­ne oy ver­me­yen­le­ri hiç çe­kin­me­den “düş­ma­n” ilan edi­yor!
Bi­at et­me­yen her­ke­si si­lin­dir gi­bi ezip ge­çi­yor.
* * *
Ama bu ara­da yıl­lar­ca “düş­ma­n” de­di­ği PKK ile İm­ra­lı­’da­ki pa­zar­lık­la­rı sür­dü­rü­yor!
Se­çim­ler ön­ce­sin­de PKK’­nın Ku­zey Ira­k’­ta­ki ha­mi­si Bar­za­ni­’yi Di­yar­ba­kı­r’­a da­vet ede­rek “se­çim kar­deş­li­ği şo­vu­na­” ha­zır­la­nı­yor.
Oy­sa Gü­ney­do­ğu­’da ve PKK’­nın mer­kez üs­sü Kan­di­l’­de ina­nıl­maz olay­lar ya­şa­nı­yor.
Ör­ne­ğin Kan­di­l’­de­ki ka­rar­ga­hın ade­ta Pen­ta­gon gi­bi güç­len­di­ril­di­ği, son tek­no­lo­ji ürü­nü araç ve ge­reç­ler­le do­na­tıl­dı­ğı ve bom­bar­dı­man­da bi­le yı­kıl­maz ha­le ge­ti­ril­di­ği öne sü­rü­lü­yor.
Mey­da­nı boş bu­lan PKK, ar­tık oto­büs ve mi­ni­büs­le­re bi­nen­ler­den bi­le kel­le he­sa­bıy­la “pa­yı­nı­” ya­ni “ha­ra­cı­nı­” alı­yor.
Ha­raç al­ma­nın alış­ve­riş mer­kez­le­ri­ne, hat­ta mar­ket­le­re ka­dar ya­yıl­dı­ğı bi­li­ni­yor.
Ye­ni bir iş­ye­ri aç­mak için ge­re­ken izin­ler, ya­sal gö­rü­nüm al­tın­da, ama “ha­ra­cı kar­şı­lı­ğın­da­” PKK’­dan alı­nı­yor!
PKK sa­de­ce Kan­di­l’­de­ki ya­pı­lan­ma­sı­nı güç­len­dir­mek­le kal­mı­yor. İs­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na gö­re ör­güt, Tür­ki­ye sı­nır­la­rı için­de­ki ba­zı nok­ta­lar­da 500 ila 1000 te­rö­ris­tin ba­rın­dı­ğı ye­ral­tı sı­ğı­nak­la­rı in­şa edi­yor. An­ka­ra­’ya gön­de­ri­len ra­por­lar­da, bu sı­ğı­nak­lar­da sı­cak ye­mek­ler bi­le çık­tı­ğı be­lir­ti­li­yor.
Bu ara­da böl­ge­de iş ya­pan Ba­tı­lı işa­dam­la­rın­dan da her yıl mil­yon­lar­ca do­la­rı bu­lan ha­raç­la­rın alın­dı­ğı ko­nu­şu­lu­yor.
Di­ğer yıl­la­rın ak­si­ne PKK’­lı­la­rın bu kı­şı Tür­ki­ye­’de ge­çi­re­cek­le­ri ve mart ayın­da­ki ye­rel yö­ne­tim se­çim­le­rin­de san­dık baş­la­rın­da “seç­me­ni yön­len­di­ri­ci­” ola­rak gö­rev ala­cak­la­rı id­di­a edi­li­yor.
As­ke­re ge­lin­ce…
As­ker eği­tim amaç­lı ol­sa da­hi kış­la dı­şı­na çık­mı­yor. Çün­kü as­ke­rin söy­le­di­ği marş­lar­dan ra­hat­sız­lık du­yul­ma­sı is­ten­mi­yor!
Ba­zı kent­ler­de de po­lis­ler, gö­rev sa­at­le­ri­nin ço­ğu­nu ka­ra­kol­lar­da ge­çi­ri­yor.
* * *
Sev­gi­li okur­la­rım,
Yaz­dı­ğım acı ger­çek­le­ri, dü­rüst­lü­ğüy­le ün­lü es­ki İçiş­le­ri Ba­ka­nı Saa­det­tin Tan­tan, is­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na da­ya­na­rak di­le ge­ti­ri­yor.
Ama din­le­yen kim?
Bu söz­le­ri­miz­den ba­rı­şa kar­şı ol­du­ğu­muz, ana­la­rın göz­yaş­la­rı­nın din­me­si­ni is­te­me­di­ği­miz gi­bi bir an­lam çık­ma­sın.
Ba­rı­şı an­cak sü­rek­li düş­man ya­ra­tan­lar ve sa­vaş­tan ya­na olan­lar is­te­mez­ler.
Tıp­kı Baş­ba­kan gi­bi!
Bir yan­dan ba­rış­tan söz edi­yor, hat­ta PKK’­nın ha­mi­si Bar­za­ni­’y­le kol ko­la gi­ri­yor, di­ğer yan­dan ken­di­si­ne oy ver­me­yen hal­kı­na “düş­ma­n” di­yor…
Böy­le­ce Re­cep Tay­yip Er­do­ğan adı ta­ri­he, “hal­kı­nı düş­man ilan eden baş­ba­ka­n” ola­rak ge­çi­yor.

UĞUR DÜN­DA­R’­IN NO­TU: Sev­gi­li okur­la­rım, bu yıl ley­le­ği ha­va­da gör­müş ola­ca­ğım ki sü­rek­li se­ya­hat ha­lin­de­yim. Yi­ne böy­le bir dö­ne­me gir­dim. Bu ne­den­le siz­den bir­kaç gün­lük izin ri­ca ede­ce­ğim. Me­rak et­me­yin, fır­sat bu­lur­sam, yol­cu­luk sı­ra­sın­da da ya­za­rım. Sev­giy­le ka­lın efen­dim.
(Dün­kü ya­zım­da ad­la­rı ge­çen Gör­gü­lü kar­deş­le­rin avu­ka­tı, if­las eden mü­vek­kil­le­ri hak­kın­da Al­man­ya­’da bir ya­ka­la­ma ka­ra­rı çık­ma­dı­ğı­nı açık­la­dı. Bu da son bir not.)


Uğur Dündar
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)