Tablet satışları arttı


Tablet koştu PC durdu
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tablet kullanımı hızla artıyor. Türkiye'de geçen yıl PC pazarı yüzde 7 seviyesinde daralırken, tablet satışlarındaki hızlı büyüme dikkat çekti

Dokunmatik ekranlar ve tabletler internet dönüşümünde etkin olarak kullanılmaya devam ediyor. Avrupa'da masaüstü ve dizüstü pazarı yüzde 11 seviyelerinde daralırken, Türkiye'de ise bu oran yüzde 7'lerde kaldı. Tablet pazarında ise yüzde 12'lik büyüme dikkat çekti. Buna karşın tablet pazarı dolu dizgin büyümeye devam ediyor. Kullanım rahatlığı ve uygulamaların sunduğu yetenekler dokunmatik ürünlerin kullanımını her geçen gün artırıyor. GfK Türkiye Bilgi Teknolojisi Sektörü Araştırması'nda, telefon rahatlığında kullanılan tablet ve PC'lerin 8 aylık satış rakamları dokunmatik ekranların zaferini belgeledi. Araştırmaya göre tabletler sadece Netbook değil, dizüstü bilgisayar pazarından da önemli ölçüde pay aldı.

BÜYÜMENİN MOTORU OLDU
Dizüstü cirolarındaki daralma Avrupa'da yüzde 11 seviyelerine ulaşırken, Türkiye'de ise yüzde 2'lerde kaldı. Okulların kapanış tarihini takip eden 3 aylık dönemde, toplam bilgi teknolojileri pazarının euro bazında cirosu yüzde 12 büyüdü. Bu büyümenin dinamosu ise tablet bilgisayarlar oldu. Araştırmaya göre Avrupa'da da benzer gelişme yaşandı. Rapor, hem Batı hem de Doğu Avrupa'da dizüstü bilgisayar pazarının Türkiye'ye göre daha çok daraldığını ortaya koyuyor. Fakat tablet hariç tuttulduğunda diğer ürünlerde yüzde 7-11 arasında değişen küçülmeler söz konusu oldu.

KARAR VERİRKEN DİKKAT!
* Üründe kullanılan yazılımların sayısı ve çeşitliliği önemli.
* Pil süresi tablet seçiminde doğrudan etkili oluyor. Ortalama kullanım süresinin 7-10 saat olmasına dikkat edin.
* Ekran boyutu, incelik ve ağırlık tablet seçiminde büyük rol oynuyor. Dizüstü bilgisayardan vazgeçemiyorsanız, 7 ve 8 inç küçük ekranlı tabletler daha iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

ŞARJI UNUTTURAN VE YOGA YAPAN TABLET
Akıllı telefon ve tabletlerin en büyük sorunu pil süresi ve kolay taşınabilir olmamaları. Lenovo Yoga Tablet, 18 saate varan pil ömrü ve 3 farklı kullanım şekliyle rakiplerinden farklı tasarım ve avantajlara sahip. Android platformuna farklı bir tasarım seçeneği sunan Yoga Tablet, silindirik tutma kısmıyla internette gezinirken ve okumada daha rahat tutuş sağlıyor. Ayrıca, film izlerken yüzeye dik şekilde, yazma sırasında ise daha iyi bir görüntüleme açısı için yatık kullanma olanağı sunuyor. Ürünün 8 ve 10 inç olmak üzere iki ayrı seçeneği var.


Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)