Sorunlar giderilmeden dershaneler kapatılamaz


Önemli liselerin velileri biraraya gelerek, dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Veliler, “Dershaneler alternatif değil, tamamlayıcı kurumlardır. Eğitim sistemindeki eksiklikler tamamlanmadan dershanelerin kapatılması doğru değil” dediler.

Kabataş Erkek, İstanbul Erkek, Cağaloğlu Anadolu, Kadıköy Anadolu ve Galatasaray Lisesi okul Aile Birlikleri biraraya gelerek, dershanelerin kapatılması konusunda açıklama yaptı. Eğitim sisteminde eksiklikler olduğu ve bunlar giderilmeden dershanelerin kapatılmayacağının savunularak, dershanelerin alternatif değil tamamlayıcı kurumlar olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizdeki eğitim sistemindeki eksiklikler tamamlanmadan, ülkenin tüm bölgelerindeki ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerin olanak ve başarıları bir birine yaklaştırılıp belirli seviyelere getirilmeden, çoktan seçmeli sınavlara dayalı 1,5 milyon öğrencinin katıldığı yarışma sınavları ortadan kalkmadan başka bir ifade ile dershanelere olan gereksinime neden olan aksaklıklar çözülmeden dershanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz.
Türkiye’nin seçkin okullarında okuyan çocuklarımızın daha iyiye, daha ideale ulaşma çalışmalarının adresi olan dershanelerin alternatif değil, tamamlayıcı unsur olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca liselere hazırlık sınavlarında çocuklarımızın yanında olan dershanelerin üniversite sınavına hazırlıkta da okullarımız ile birlikte en büyük yardımcımız olacağının bilinmesini isteriz. Okullarımızdaki müfredatların farklılığı, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması, daha derinlemesine, daha araştırmacı yetişmelerine olanak sağlamakla beraber, çoktan seçmeli sisteme dayalı test usulü ile zamana karşı yapılan üniversite sınavına hazırlıkta dezavantaj oluşturuyor. Çocuklarımızın diğer öğrencilerle eşit şartlarda sınavlara hazırlanması, dershane takviyesini gerektiriyor.
Hedefleri ve kapasiteleri doğrultusunda daha iyisi varken, iyisi ile yetinmeyecek öğrencilerin dershane ile ek takviye alma haklarının ellerinden alınacak olması eğitime değer veren biz velileri endişelendiriyor.
Sınava hazırlık süreci devam ederken dershanelerin belirsizliği ve merdiven altı kurumlara/kişilere yönlendirilmemiz bizi ayrıca endişelendiriyor. Öte yandan, yetkililer tarafından söz konusu eğitim planının ilgili kurum ve kişilerle görüşülerek karar verildiğinin ve özellikle velilerin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiği açıklanmasına rağmen Türkiye’nin en seçkin (en çok tercih edilen, en çok hedeflenen) okullarının velileri olarak bizlerin fikirlerinin alınmadığı ve bizlerin dershanelerin kapatılması yönünden bu aşama da bir talebimizin olmadığının da bilinmesini isteriz.”


Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)