İzmir'de eğitim kooperatifi kurulması...



Sayın Başkan,

Ülkemiz sizlerin de bildiği gibi sosyal, siyasal ve ekonomik olarak zor bir süreçten geçmektedir. Bu sürecin toplum lehine atlatılabilmesinin yolu da ülkemizi yeniden Atatürk İlkelerine bağlı, demokratik, laik,insan haklarına saygılı sosyal bir hukuk devleti haline getirilmesinden geçmektedir. Ancak toplumumuz bilinçten yoksun, örgütlülüğü tanımayan bir duruma getirilmiştir.Dolayısı ile süreç; “bilinç” ve “örgüt”kavramlarını vazgeçilmez kılmaktadır.

Bilinç düzeyi yüksek bir toplum, aynı zamanda, örgütlülüğü yüksek bir toplumdur. Bildik sistem kandırmacasının aksine, birey, tek başına, her şey demek değildir. Örgütlü bir birey, kendisiyle, toplumuyla, ülkesiyle ve dünyayla ilişkilerini örgüt yoluyla düzenler. Örgütlülük; bir adalet, denge, ilerleme, kurum, liyakat ve kurallar toplamı ile gelişme arayışıdır.

Bilinç ve örgüt kavramlarını etkin kılmak, çağdaş kuşaklar yetiştirmenin ön koşuludur. Bu kavramlar; düzenli, sistemli ve sürekli çalışmayla oluşur. Yapılacak çalışmalar toplumun öncülerini yetiştirecektir.

Bir toplumun aydınları, aynı zamanda, o toplumun önderleridir. Bir kişi, yaşadığı koşul ve dayatmalara itiraz edebildiği, duyarlı olabildiği ve cesaretle harekete geçebildiği oranda ve emperyalist bir paylaşım savaşına karşı durabildiği oranda aydın olmaya adaydır.

Özetlenen gerekçelerle “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” kuşaklar yetiştirebilmek için belirli ilkeler eşliğinde örgütler oluşturmak zorunluluğu vardır. Eğitim sistemimizin yarattığı sonuçlar ortadadır. Bu sonuçları eleştirmekle kalmayıp örnek eğitim modelini yaratma herkesin görevidir. Dolayısıyla; bilimsel, laik, halkçı ve bağımsızlıkçı eğitim koşullarını oluşturma sorumluluğundan kaçamayız. Bu görev ve sorumluluklar bizleri bir eğitim kooperatifi çatısı altında örgütlenmeye yönlendirmiştir.

Benzer duyarlılık ve sorumluk taşıyan sizleri de kooperatif yapısı altında birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Çalışmalarımız hakkında ayrıntılı bilgi vermeye ve ziyaretinize gelmeye hazırız.

Saygılarımızla.

EĞİTİM KOOPERATİFİ YÜRÜTME KURULU

İLETİŞİM BİLGİLERİ: Osman Gazi OKTAY – oktaygazi35@gmail.com

Necla KENDİGELEN- necla.bastan@hotmail.com

Erdem AK- erdem.ak1@hotmail.com

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)