"Suç Duyurusunda" Bulunuyoruz



CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ISPARTA

ŞİKAYETÇİ: Mahmut ÖZYÜREK

Ulusal Eğitim Derneği - Piri Mehmet Mah. Mimar Sinan cad. Uslu Ün Psj. Kat:2 No: 16- 17 Isparta

ŞÜPHELİLER: Akit TV. Yetkilileri

SUÇ : TC Anayasasının Giriş, Cumhuriyetin niteliklerini tanımlayan 2. Maddesi, Anayasamızın “İnkılâp kanunlarının korunması” ile ilgili 174.maddesi ve 5816 sayılı kanun

SUÇ TARİHİ: 10 KASIM 2015





AÇIKLAMALAR

1. Akit Televizyonu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedensel varlığının aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, "Zulüm 1938'de son buldu" şeklinde bir altyazı ile bir program yayınlamıştır.

2. Bu yayında özetle “Resmiyette öyle kabul edilen kurucu cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938 de son buldu, İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur, 1000 yıllık tarihimiz onun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir. Bunu Moğollar bile başaramazdı.Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş ta yaptığı gibi peçeye el uzatmak olmazdı. Karşısına bir Sütçü İmam dikilirdi. O yüzden bunu kıyafet devrimi ile yaptı.Bunu Anadolu yu işgal eden gavur Fransız dahi yapamazdı. Getirdiği demokrasi Amerika nın Irak a getirdiğinden daha tesirliydi.İnananlara yapılan her şey O’nun adıyla yapıldı.Rahmetle anmıyoruz seni paşam…” şeklindeki beyanlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soylu –yüce anısına yayın yolu ile alenen hakaret edilmiştir.

3. Akit yayın grubunun 10.11.2015 tarihinde, 09:10 saatinde, Türk toplumunun büyük bir kısmının saygısını, sevgisini kazanmış, Türk ulusunu işgalden, esaretten kurtaran, Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yayınlamış olduğu "Zulüm 1938'de son buldu" yayını, TC Anayasasının Giriş, Cumhuriyetin niteliklerini tanımlayan 2. Maddesi, Anayasamızın “İnkılâp kanunlarının korunması” ile ilgili 174.maddesi ve 5816 sayılı kanun uyarınca SUÇ oluşturduğu kanısındayım.

İSTEM:

Belirtilen nedenlerle Şüphelilerin tesbiti (Haber editörü, metin yazarı, yayın yönetmeni, kanal yönetimi, sunucu) hakkında "toplumu kin, nefret ve düşmanlığa iten" nitelikte haber yapması ve Anayasamızın giriş, 2. Ve 174. Maddelerine 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun’a karşı gelmeleri nedeniyle KAMU DAVASI açılmasını arz ve talep ederim.

Mahmut Özyürek


Akit Atatürk'e yine kin kustu
AKP'ye yakın gazetelerden Akit'in televizyon kanalı Akit TV'de 10 Kasım'da "Zulüm 1938'de son buldu" sözleriyle Atatürk'e kin kusmaya devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Türkiye'nin dört bir yanında anılırken, AKP'ye yakın gerici Akit gazetesinin televizyon kanalı Akit TV'de hakaret dolu ifadelere yer verildi.

Akit TV, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği tarih olan 1938 için, "Zulüm 1938'de son buldu" ifadelerini kullandı.

Televizyon kanalı yayınladığı haberde, "Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü" diye yazdı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Akit TV'deki hakaret dolu yayının ardından sosyal medyada "RTÜK'e şikayet kampanyası" başlatıldı. Çok sayıda kullanıcı, RTÜK'ün internet sitesi ve şikayet hattı üzerinden söz konusu yayının şikayet edilmesine yönelik çağrılarda bulundu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)