Ulusal Eğitim Dayanışması!

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, üyeleri ve dostlarıyla Kuşadası Belmare Otel’de düzenlenen yemekte buluştu.

Geceye, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Mustafa Kozan, Öğretmen Dünyası Dergisi Mersin Temsilcisi Müsellim Pesen, İzmir Oto Tamircileri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aykutlu, Büro ve Ofis Koltukları San. Tic.Ltd. Şrk. Yöneticisi Uğur Geçer ve Güzelbahçe Belediyesi Ağ Donam Kursu Öğretmeni M. Şafak Surkultay eşleriyle birlikte katıldı.

Önümüzdeki günlerde gösterime girecek olan ‘’Avanak Dedektör’’ filmi senaristi Ergün Yıldırım, Eğitim İş Konak Temsilcilik Başkanı Cengiz Oktay ve Kare-Tur Yöneticisi Zeki Yılmaz da dostlarını yalnız bırakmadı.

Belmare Otel Sahibi Mücahit Şaşmaz ve eşi, konuklarının memnuniyetini sağlamak için özveri gösterdiler.

Akşam otelde yapılan konaklamanın ardından, sabah kahvaltısı sonrası bir grup, önce 12 İyon kentinden biri olan Priene harabelerini, daha sonra Dilek Yarımadası’nın uç kısmındaki, Mykale (Samsun) Dağı eteklerindeki, taş işçiliğinin seçkin örneklerinin görülebileceği, eski adı Dometia, yeni adı Doğanbey olan Söke’ye bağlı köyü ziyaret etti.

Doğanbey; dar ve dik sokakları Arnavut kaldırımı döşeli, tüm evleri taştan yapılmış eski bir Rum köyü. 1924 yılında yapılan mübadele sonucu buradaki Rumlar Yunanistan’a, Balkanlardaki Türkler buraya yerleştirildi.

İlk yerleşimin M.Ö 7. Yüzyıl’da yapıldığı köyde yaşam, 1985 yılına kadar sürdü. Köyün bulunduğu yer, Balkanlardan gelen soydaşlara hitap etmemesi nedeniyle; devletin yer temin etmesiyle, 2 km uzaklıktaki düz ovaya taşındı.

1996 yılında çıkan yangın sonucu yeşilini kaybeden köy, Ankara ve İstanbul’dan gelen varsılların, eski evleri restore ederek ikamet etmesiyle tekrar canlanmaya başladı.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi, 1890 yılında hastane olarak yapılmış. Daha sonra ilkokul ve karakol olarak kullanılmış.

Bu bölgede yetişen bitki ve yaşayan hayvan türlerinin içlerinin doldurularak sergilendiği bina, yapılan restorasyon sonucu müze olarak kullanılmakta.

Dostlarımızın, Ali Baba Restoran’da aldığı yemeğin ardından İzmir’e hareket edildi.








Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraf : Neşe ŞERMETİ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)