#Myanmar'da dünyanın gözü önünde katliam


Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanlar etnik katliamla karşı karşıya...Avrupa Rohingya Konseyi Sözcüsü Dr. Anita Schug 3 günde 2-3 bin kişinin katledildiğini açıkladı... Katliamdan kaçmak isterken yaşamını yitiren bebeğin fotoğrafı Aylan bebeği hatırlattı.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanlar etnik katliamla  karşı karşıya. Daha önce birçok kez hem Myanmar ordusu hem de radikal Budist gruplar tarafından işkencelere, tecavüzlere ve sistematik katliamlara uğrayan Arakanlı Müslümanlar, bu kez son 5 yılın en büyük saldırısına karşı yaşam mücadelesi veriyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Bu çağda utanç verici tabloları görüyoruz

Müslümanlar, hükümete bağlı silahlı güçler ile Budist rahipler tarafından başlatılan katliamlardan dolayı evlerini terk ediyor. Bangladeş'e doğru kaçan binlerce Arakanlı Müslümana, Myanmar ordusu gerçek silahlarla ateş açtı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan insanları Bangladeşli askerlerin de sınırdan geri gönderiyor.

Arakan'da devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf nehrinde botun batması sonucu hayatını kaybetti. Naf nehrinde botun batmasıyla hayatını kaybeden çocuğun fotoğrafı sosyal medyada ise büyük yankı buldu.

"3 günde 2-3 bin arasında müslüman katledildi

Avrupa Rohingya Konseyi Sözcüsü Dr. Anita Schug, Arakan eyaletinde son 3 günde ordunun yaptığı saldırılarda 2 ila 3 bin arasında Müslümanın katledildiğini, 100 bin Müslümanın da yerinden edildiğini söyledi.

Aylan bebeğin ölümü de dünyada büyük yankı uyandırmıştı

2 Eylül 2015 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin bu fotoğrafı dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)