Sevgilisi yok, sosyal medya kullanmıyor ve o bir dahi #SabrinaGonzalezPasterski

Harvard, Chicago'lu Sabrina Gonzalez Pasterski'yi 'yeni Albert Einstein' olarak gördüğünü açıkladı. Sabrina'nın sevgilisi yok, sosyal medya kullanmıyor. Kuantum ve kara delikle ilgileniyor.

Harvard Üniversitesi, Sabrina Gonzalez Pasterski'yi (23), fizikteki başarılarından ötürü 'yeni Albert Einstein' olarak gördüğünü açıkladı. Yaşıtlarından farklı olduğunu anlatan Pasterski, hiç erkek arkadaşı olmadığını, sigara ve alkol kullanmadığını, sosyal medyaya girmediğini söylüyor.

14 YAŞINDA KENDİ UÇAĞINI YAPTI

ABD'nin Chicago kentinde doğan Pasterski, 14 yaşında kendi uçağını yapmış ve tek motorlu uçağı Michigan Gölü üzerinde uçurmuştu.



MIT VİZESİ OLMUŞTU

Pasterski, 'Kendi uçağını uçuran en genç insan' çalışmasının 2 yıllık yapım sürecini Youtube'da paylaşmış, bu MIT için vize olmuştu.

SOSYAL MEDYA KULLANMIYOR

Yaşıtlarından farklı olduğunu anlatan Pasterski, hiç erkek arkadaşı olmadığını, sigara ve alkol kullanmadığını, sosyal medyaya girmediğini söylüyor.


ZAMANINI KUANTUMU, KARA DELİĞİ ARAŞTIRARAK GEÇİRİYOR

Pasterski, zamanını kuantum çekim döngüsünü, kara delikleri, uzay zamanını ve yerçekiminin zaman ile uzayı nasıl etkilediğini araştırarak geçiriyor.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK ALTINDA DOKTORA YAPIYOR

Genç fizikçi, şu an Harvard'da çalışmalarına müdahalede bulunulmaksızın, 'tam akademik özgürlük' altında doktora yapıyor.

"BENİMLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK UMUTLARI VAR"

Genç kadın, "Geleceğin Einstein"ı olarak adlandırılması hakkında, "Sanırım hocalarımın benimle ilgili çok büyük umutları var." ifadesini kullanıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)