Halkın Öğrencisi Olmadan Öğretmeni Olunamaz

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Konak’ta ‘’Pis Yedili’’ adlı kahvede emeklilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Pek çok emekli ve belediyede taşeron firma şoförünün katıldığı kahvaltıda Kani Beko bir konuşma yaptı.

Partilerin gündemi ile halkın gündeminin örtüşmediğini, bu nedenle halkla birlikte olarak onların gündemini partisinin gündemi yapmak için çaba göstereceğini belirtti.

Ülkenin geleceğini kadınların belirleyeceğini, bu nedenle kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Beko, ilçeler, iller ardından da Ankara’da çalıştay düzenlenip, istemlerin belirlenmesini, benzeri çalıştayların işçi, emekli, genç ve çiftçiler için de düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Doğru talepler etrafında halkla bütünleşerek, iktidara gelinebileceğini açıkladı. Kendisinin, çalışmalarını sabah, temizlik işçileri ile başlayıp gece, bekçilerle sonlandırdığını belirten Beko, partililerin de çok çalışması gerektiğini söyledi.

Kendisini siyasette yeni olduğunu, bu nedenle kendisini öğrenci olarak gördüğünü, öğrenci olmadan da öğretmen olunamayacağını anlattı.

Avrupa Alevi Düşünce Derneği İzmir Şubesi yöneticileri, Beko’ya Atatürk ve ay yıldız işlemeli saat hediye etti.

Beko, Küba’ya gittiğinde Atatürk ve Nazım Hikmet’in heykellerini gördüğünü, İran’a gittiğinde, kitap fuarında dünya edebiyatının önemli yazarlarından Nihad Behrengi’nin kitaplarını sorduğunda stant görevlisinin olumsuz işaretler ettiğini anlattı.’’ Biz olursak ulusal kahramanlarımız yaşar. Bu nedenle; ben yerine biz demeyi ve birlikte zorlukları aşmayı hedeflemeliyiz’’ dedi.

Kahvaltıya katılanların bir kısmıyla, Konak Meydanı’nda işgalcilere ilk kurşunu atan, Gazeteci Osman Nevres (Hasan Tahsin) anıtı önünde poz veren Beko, Kemeraltı esnafı ile görüşmelerini sürdürdü. Değişim Optik sahibi Tamer Emir, çarşı esnafının sorunlarını kendisine iletti.

Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın eşinin cenaze törenine katıldıktan sonra, Karşıyaka Evrensel Değerler Çocuk Müzesi çalışanları ve Mehmet Öncel ile görüştü. Televizyon programı ve CHP Konak İlçe Örgütü Danışma Kurulu toplantısıyla günü tamamladı.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)