İşçi Atarak Tasarruf Edilmez...

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Örgütü Toplantı Salonu’nda yaptığı basın açıklaması ile işsizlik sorununa el attı.

Konuşmasına ‘’İşsizlik Sosyal Bir Cinayettir’’ diye başlayan Beko, halkın gündemi ile politikacıların gündeminin örtüşmediğini, ülkenin kanayan yarasının işsizlik olduğunu, siyasi iktidarın bu konuyu gündeme getirmediğini, Türkiye’de 5 milyon 872 bin işsiz olduğunu, bu rakamın % 17.3’e denk geldiğini, İşsiz sayısının 19 Avrupa ülkesi nüfusundan fazla olduğunu, emeklilik yaşının 65 olması nedeniyle, pek çok gencin işverenle pazarlık ederek, SGK’ya yatacak miktarın kendilerine verilmesini istediklerini açıkladı.

Çözüm önerilerini, işbaşında eğitim adı altında çırak, stajyer, kursiyerlerin ucuz işgücü olarak kullanılmalarının engellenmesini, haftalık çalışma saatinin 37.5’ a düşürülmesini, emekçilere en az 1 ay ücretli izin verilmesini, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesini, İşsizlik Sigorta Fonu’nun amaç dışı kullanımına son verilmesi olarak sıraladı.

OHAL döneminde 15 bin üzerinde işletme kapatıldığını, işçi atılarak tasarruf yapılamayacağını, gerçekten tasarruf isteniyorsa: bunun saraydan yapılması gerektiğini belirtti.

Pek çok demokratik kitle örgütü temsilcisinin katıldığı basın toplantısı sonrası, birlikte poz verildi. Sohbet daha sonra çay bahçesinde sürdü. Emekçilerin sorunlarını dinleyerek, çözüm üretti.

Beko, hastanede yatan Emekli Sen yöneticisini ziyaret için ayrıldı.




Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)