Kani Beko Durmuyor

DİSK eski genel başkanı, CHP İzmir milletvekili Kani Beko, ülke ve halkına hizmette sınır tanımıyor.

Milletvekilliği mazbatasını alır almaz, demokratik kitle örgütlerine teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya başlayan, ziyaretlerini sürdürmekte kararlı olan Beko, Konak Ege Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıda Romanlarla birlikteydi.

Parlamentoya emeğin temsilcisi olarak giren Beko’ya ilgi büyüktü. Yaz aylarındaki sıcaklık nedeniyle gece geç yatan ve genelde öğleye doğru kalkmayı alışkanlık haline getiren Romanlar, sabah 11.00 gibi kahvaltıda hazır bulundular.

Kahvaltı sonrası halkın dertlerini il ve ilçe yöneticileriyle birlikte dinleyen Beko, istekleri not ederek, çözüm bulmaya çalışacağını belirtti.

Mahalle sakini eskiden Altınordu Spor Kulübü’nde top koşturan, çektiği şutlar nedeniyle ‘’Öküz Nevzat’’ lakaplı Nevzat Erözçınar, ilk söz alandı. Mahallenin kentsel dönüşüme sokulması nedeniyle geleceği hakkında bilgi almak istedi. Romanların apartmanda yaşama kültürü olmadığını belirten Erözçınar, hükümetin Suriyeliler için gösterdiği hassasiyeti Romanlar için de göstermesini istedi.

Serdar Akdağ, Ege Mahallesi sakinlerinin hafta sonları, Çeşme Paşa Limanı Şeker Kampı’na gittiğini, burada Çeşme emniyetinin kendilerine Roman olmaları nedeniyle 2. sınıf vatandaş tavrı gösterdiğini belirtti.

Kani Beko, Çeşme belediye başkanını arayarak durum hakkında bilgi aldı. Gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. İstemlerin çoğunluğu iş talebinden oluşuyordu.

Büyük kısmı 1924 mübadelesi ile Selanik’ten gelenlerin çocuklarının oluşturduğu mahalle sakinlerine Beko, kendisinin çocukluğunun Şemikler’de Romanlar arasında geçtiğini ve bir anısını aktararak kendilerinden alacaklı olduğunu açıkladı.

Şemikler’deki dernek başkanının kendisini Orhan Gencebay’ı açık hava sinemasına getirteceğini, bilet satması karşılığında ücretsiz bilet vereceğini söylediğini, bunun üzerine yüzlerce bilet ve minder sattığını, Orhan Gencebay’ı bilet alarak dinlemeye gelen halka, dernek başkanının Gencebay’ın hasta olması nedeniyle gelemediğini, ama dinlemeleri için plak gönderdiği açıklaması nedeniyle minderlerin kendisine fırlatıldığı, bu nedenle Romanlardan bir alacağı olduğu söylemi, gülüşmelere neden oldu.

Kendisinin işçilikten geldiğini, yaşamını emek mücadelesine adadığını belirten Beko. emekçilerin haklarını korumak için TBMM^de olduğunu belirterek aralarından ayrıldı.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)