Yargı kuşatma altında

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HSYK seçimlerini değerlendirdi: Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı liste blok olarak seçildi. Anayasa Mahkemesi’nden sonra HSYK da tanzim edildi. Sırada Yargıtay ve Danıştay var.
YARGININ yandaş hale getirilmesi ve siyasi düşüncelerin etkisine sokulmasını “Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük” olarak değerlendiren Bahçeli uyardı: AKP’nin kendi yargısını oluşturma çabaları bir gün ters tepecektir.
Saibelerden kurtulmalıyız
Devlet Bahçeli, “Kozmik odalara girilmesinin de gerekçesi olan Bülent Arınç’a suikast iddiasının ne boyutta olduğunu milletimiz bilmelidir. Türkiye bu şaibelerden kesin olarak kurtulmalıdır” dedi

Haber: Macit SOYDAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi. PKK’nın sözde eylemsizlik kararını değerlendiren Bahçeli, terör örgütünün 31 Ekim tarihiyle ilgili rencide edici mesajların kamuoyuna ulaştırıldığını belirterek “Sicilinde dayatma ve tavizlere boyun eğmeyle ilgili sayısız örnek bulunan AKP zihniyetinin, bundan sonra nasıl bir yol ve yöntem izleyeceği bizim açımızdan önem kazanmıştır” dedi. Bahçeli şunları söyledi:
Erdoğan zillete sessiz kaldı
“AKP hükümetinin, verdiği bütün tavizlere ve boyun eğmelere rağmen, Kandil’deki bataklığın kurutulmaması ve hainlerin inlerinde, cinayetleri için hazırlık yapmaları tam bir kepazelik olarak hükümetin yakasına yapışmıştır. Bu zillete sessiz kalan Başbakan Erdoğan’ın; Mavi Marmara’da hunharca saldırarak vatandaşlarımızı katleden İsrail’i, ABD’nin kınamamasını, teröre verilen bir destek olarak yorumlaması çok inandırıcı değildir. Elbette bu mesele bizim için de önemlidir ve İsrail’in özür dilemesi ve tazminat ödemesi bir an önce gerçekleşmelidir. Ancak masumlar yalnızca Mavi Marmara gemisinde ölmemiştir.” Başbakan Erdoğan’ın ’kokuşmuş siyaseti’nin artık milletin tam anlamıyla farkına varması gerektiğini dile getiren Bahçeli, anadil tartışmalarını da değerlendirdi. Bahçeli, sürecin hızlandığını ve bölücü taleplerin şantajların gölgesinde yoğunlaştığını belirtti.
Kozmik oda aramaları
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarını da hatırlatan Bahçeli, bu konuda hangi bilgi ve belgelere ulaşıldığının bir an önce açıklanmasını istedi. Bahçeli “Türkiye’yi bir ara en üst düzeyde meşgul eden ve kozmik odalara girilmesinin de gerekçesi olan bu suikast iddiasının ne boyutta olduğunu milletimiz bilmelidir ve aynı zamanda da gerçekleri öğrenmesi hakkıdır. Türkiye bu şaibelerden kesin olarak kurtulmalıdır, karanlık mihrakların operasyon arenası olmaktan sıyrılmalıdır. Başbakan Erdoğan bu kuşkulu vakaları gecikmeksizin çözüme kavuşturmalıdır, aksi takdirde suni çekişmelerden memnun olduğu sonucuna varacağız” diye konuştu.

Sırada Yargıtay ve Danıştay var
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında, HSYK seçimlerini değerlendirdi. Türkiye’nin Başbakan Erdoğan patentli bir yargı kuşatması ve kriziyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Bahçeli, Başbakan’ın ilk hedef olarak gördüğü HSYK’nın yeniden tanziminde önemli bir aşamanın geride bırakıldığını söyledi. Bahçeli HSYK’ya Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı listenin blok olarak seçildiğini ifade ederek “Bu şekilde yargıdaki siyasi operasyon büyük ölçüde tamamlanmıştır. Anayasa Mahkemesi kuşatmasının tamamlanmasını takiben sıranın Yargıtay ve Danıştay’a gelmesi beklenmektedir. Bilinmelidir ki, siyasetin yargıya müdahalesi, yargıyı yandaş hale getirmesi ve yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybederek siyasi düşüncelerden etkilenmesi Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür. AKP’nin kendi yargısını oluşturma çabalarının ise hayırlarına olmayacağını ve bir gün ters tepeceğini herkes mutlaka yaşayarak görecektir” diye konuştu.

2 parti başörtüsünü istismar aracı yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin, “Başörtüsü sorunu” konusunda siyasi parti grupları arasında yapılacak görüşmelerle ilgili sorularını yanıtladı. Geçmişten bu yana yükseköğretimde baş gösteren ve toplumsal bir sancı haline dönüşen başörtüsü konusunun çözümü noktasında elden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiklerini anımsatan Bahçeli, “Bu görüşte herhangi bir değişiklik yoktur ancak referandum sürecinde iki siyasi parti konuyu tekrar istismar aracı haline getirmişlerdir” dedi. Bahçeli, MHP, ’Mecliste buna bir çözüm bulalım’ düşüncesini hala korumaktadır” diye konuştu. Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizimle görüşme talebinde bulunurlarsa arkadaşlarımız görüşecek ancak görüşme konusunda özellikle CHP ile AKP’nin hangi zeminde buluştuklarını görmek istiyoruz. Onu öncelikle ortaya koyarlarsa zannediyorum, Meclisteki çözüm daha kolay olur ve öğrencilerin, hanımefendilerin bu konudaki umutları kırılmaz.”

Fitne zihniyetlerden hesap soracağız
Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam Kampı’ndaki sözlerini de değerlendiren Devlet Bahçeli, Türkiye’nin böylesi bir zihniye tarafından yönetiliyor olması ve çivilerinin birer birer sökülmesinin tam bir talihsizlik olduğunu söyledi. Bahçeli “Hiç kimse şüphe etmesin ki, milletimizden aldığımız destekle, melanete çanak tutanlardan, ihanete kol kanat gerenlerden ve bizi birbirimizden koparmaya çalışan demokrasi maskeli fitne zihniyetlerden mutlaka hesap soracağız” dedi.

Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)