Avrupa sokağa döküldü



Avrupa'da binlerce gösterici, hükümetleri protesto için sokaklara döküldü.


İspanya bütçe açığını azaltma konusunda kararlılığını açıklarken, İtalya ve İrlanda'da halk, hükümetin önlemlerini protesto için sokaklara döküldü.

İtalya’nın başkenti Roma’da binlerce gösterici, kentin iki farklı noktasından başladıkları eylemlerinde San Giovanni meydanında buluştu.

Ülkenin dört bir yanından trenler ve 2 bin 100 otobüsle başkente taşınan göstericiler, hükümeti protesto etti. Göstericilere, eğitim reformuna karşı çıkan öğrenciler de destek verdi ve ’Gelecek gençlerin, daha çok hak, daha fazla demokrasi’ yazılı pankartlar taşıdı.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de de binlerce kişi, hükümetin ekonomik kriz karşısında açıkladığı yeni kesintileri ve vergi artırımlarını protesto için sokaklardaydı.

Hükümetin gelecek dört yıl için öngördüğü kesintilerin yaklaşık 90 bin kişinin işine son verilmesine neden olacağını söyleyen göstericiler, ’daha iyi ve adil bir yol var’ yazılı pankartlar taşıdılar.

İspanya’da ise, piyasa baskısı yaşayan Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, ülkenin önde gelen işadamlarıyla görüştü.

Görüşme, İspanya’nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde yapılacak ve Zapatero’nun ekonomik politikalarına güvenoyu niteliği taşıyan yerel seçimin öncesinde gerçekleşti.

Zapatero, görüşme sonrasında özellikle emeklilik alanında alınacak önlemlerle bütçe açığının giderilmeye çalışılacağını, bu yöndeki hedeflerine bağlı kalacaklarını belirtti.

Süperonline

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)