Mahalli : ABD'nin Pislikleri Artık Belgelendi



Dünyayı karıştıran Wikileaks belgeleri PKK'ya da bomba gibi düştü. Kandil yönetimi belgelerdeki Apo gerçeği hakkında ne diyecek?

Wikileaks'in açıkladığı son belgelerde hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 12 Eylül sonrasında bir astsubay tarafından kaçırıldığı Bekaa Vadisi'nde CIA tarafından 'devşirildiği' ve hatta darbe öncesinde ABD'li yetkililere 'haber uçurduğu' iddiaları gündemde şok etkisi yarattı.

Meğer dağdaki Kürt'ün sesi Apo, CIA devşirmesi bir casusmuş! Elbette mevcut Kandil yönetimi de bu belgeler üzerine toplanıp bir durum değerlendirmesi yapacak. 'Önderlik' olarak gördükleri bir ismin CIA ajanı çıkması tam da ateşkes süreci sonrasında atacağı adımı belirleme arifesindeki örgütün kafasını karıştıracaktır elbette. Bu sorunun yanıtını ise daha net bir ağızdan, Hüsnü Mahalli'den almak istedik.

'ABD'nin Pislikleri Artık Tamamen Belli Oldu'

- Belgelerde açıklanan bütün sırlar en azından benim açımdan asla şaşırtıcı değil. Ekstra olan şey ise yıllardır havada uçuşan iddiaların bu son ifşaatla artık kağıt üzerinde belgelendirilmesidir. PKK, seksenli yıllardan bugüne kadar hem CIA hem de ABD yönetimi arasında ayrıca Avrupa ülkelerinden de destek gören güdümlenmiş bir oluşumdur. Tüm bunları söylerken şu parantezi de kullanmak zorundayız, ABD kaynakları zaman zaman bu tür yazışmalarda bulunabilirler. CIA raporlarındaki Jeffrey’in Ankara’dan geçtiği belgelerde dahi yanıltıcı unsurları bulunur. Bilmeliyiz ki her CIA raporu %100 doğru değildir. Onlar da bilir ki bu raporlar bir gün bir şekilde deşifre olabilir. O nedenle arada şaşırtıcı ifadeler, bilgiler ve saptamalar geçerler. Ama açıklanan belgelerin %5’i bile doğru olsa, bu durum hep konuşulan bütün ABD-İsrail ortak harekat ve pisliklerinin kanıtlanmasıdır.

'PKK Dışarı Fazla Renk Vermez'

- PKK'ya dönersek, son açıklamaların ardından Kandil de karışır, ama dışarı çok fazla renk vereceklerini sanmam. Her örgüt uluslararası ilişkiler kurar. Bu doğrultuda 'Biz de uluslararası bir örgütüz. Bu tarz ilişkiler kurulabilir. Öcalan da bu maksatla CIA ile biraraya gelmiştir' diyerek geçiştirebilirler. Hatırlarsak daha 2 ay önce Murat Karayılan, İsrail basınına ‘Ankara bizim ortak dostumuz’ dedi, demek ki sürdürülen bir işbirliği hep var! Dediğim gibi Wikileaks'in son ifşaatları malumun yalnızca ilanı olmuştur!

Haber365

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)