"Kardeşi, seçimlerden önce Meclis'te işe alındı"


CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın kardeşinin seçimlerden bir hafta önce Meclis'e işe alındığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekilleri Meclis'e alınan personellerle ilgili sorular sordu. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TBMM Genel Sekreter Yardımcısının, kayın biraderinin TBMM'de işe alınmasıyla ilgili "'TBMM'ye CV'sini sunmuş, başkanlık da CV'sini beğenmiş işe almış' demiş. 6 milyon işsiz var onlar da CV'sini bıraksa işe alacak mısınız?" diye sordu.

CHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Soydan, "Başbakanın köylüsü olan genel sekreterin öz kardeşi son iki yıl içinde işe alındı mı?" sorusunu yöneltti.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, getirilen yasa ile mevcut çalışanların tasfiye edilip yerlerine yeni kadrolar ihdas edileceğini savunarak, "Bu çalışanlar bugüne kadar süren yöntemler uygulanarak mı alınacak" diyerek, "Seçimlerden bir hafta önce Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın kardeşinin işe alındığı gibi, Parlamenter Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne şef olarak AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'nun kardeşinin alındığı gibi, Genel Sekreter Saddettin Kalkan'ın kardeşinin Hereke halı fabrikasına başlatılması gibi mi olacak" diye sordu.

Meclis'te hükümet adına bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu iddialara yanıt vermemesi üzerine, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, "Burası AKP'nin çiftliği değil" diyerek açıklama yapılmasını istedi. Hükümet temsilcisi olarak oturduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Kimin kimin yakını olduğunu bilmemiz mümkün değil. Elbette bilmediğimiz konularda yazılı olarak vereceğimizi ifade ettik" dedi.

Özdemir'in tepkisini sürdürmesi üzerine Bakan Eroğlu, "Yazılı cevap vereceğiz. Türkçe söylüyoruz" diye karşılık verdi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)