Büyükanıt cuma günü mahkemede


Balyoz davasında mahkeme tarafından tanık olarak dinlenmesine karar verilen eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Cuma günü mahkemede olacağını söyledi.

İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasında eski Genelkurmay başkanları Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, dinlenmesine karar verdiği komutanların mahkemede hazır olmalarına ilişkin müzekkere de düzenledi. Bekir Kalyoncu halen görevde, İlker Başbuğ ise 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklandı. Emekli olan Yaşar Büyükanıt’ın adresinin ise polis tarafından bulunacağı yönünde haberler çıktı.


“Haberlerdeki üslup üzücü”

Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila, bugün köşesinde Yaşar Büyükanıt'ın dün kendisini arayarak, haberlerin özellikle yanlış anlamalara yol açacak bir üslupla kaleme alındığını belirterek, şu tepkiyi verdiğini yazdı: “Haberler öyle bir sunulmuş ki, sanki, ben kimliği ve adresi bilinmeyen biriymişim veya kaçınıyormuşum gibi. Haberler; adresim polis tarafından belirlenecekmiş, sanki polis marifetiyle götürülecekmişim gibi yorumlanabilecek şekilde yazılmış. Vatandaş usul hukukunu bilmez. Zannedebilir ki, polis gelecek, beni zorla götürecek veya kelepçe takıp götürecek. Böyle bir şey yok! Haberlerin böyle yazılması ve sunulması beni üzdü tabii ki!”

“Cuma günü gideceğim”

Büyükanıt, mahkemenin kararıyla ilgili olarak da “Mahkeme, benim de tanık olarak dinlenmeme karar verdi. Sadece benim değil başkalarının dinlenmesine de karar verdi. Karar gereği de müzekkere düzenledi. Normal prosedür böyle zaten. Bana şu ana kadar yazılı olarak bir tebligat gelmedi. Ancak dün bir polis memuru telefon etti ve tanık olarak dinleneceğim mahkemenin, cuma günü sabah saat 09.30’da olacağı bilgisini verdi. Böylece bilgi sahibi oldum. Cuma günü saat 09.30’da mahkemeye gideceğim. Hukuki prosedür böyle. Ama bunu başka anlamlar çıkarmaya müsait bir üslupla haber yaparsanız, vatandaş yanlış anlar. Bu da beni üzer. Haberlerin, adresimin polis tarafından bulunacağı veya sanki polis tarafından götürülecekmişim gibi bir havada verilmesi elbette rahatsız edici. Böyle bir durum söz konusu değil, zaten olamaz da.” ifadelerini kullandı.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)