Kim Bu "Genç Atsızlar"


Pankartı açanlar 'Genç Atsızlar'

Taksim'deki Hocalı Mitingi'nde küfürlü pankartları açanların internette örgütlenen 'Genç Atsızlar' isimli bir grubun olduğu belirlendi. Bu grup hakkında ise hiç bir bilgi yok!

Taksim'deki Hocalı mitinginde küfürlü pankartları açanların internette örgütlenen 'Genç Atsızlar' grubu olduğu ortaya çıktı.

Kim Bu Genç Atsızlar ?

Taksim’de “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” pankartlarının açıldığı Hocalı mitingini kendilerine ‘Genç Atsızlar’ diyen ve Facebook üzerinden örgütlenen marjinal bir milliyetçi grubun olduğu belirlendi.

Özellikle Facebook üzerinde örgütlenen grubun bir de kendi internet sitesi var. Çok az bilgi içeren sitede ünlü türkçü Nihal Atsız'ı örnek aldıkları ve bu nedenle kendilerine Genç Atsızlar ismini aldıkları belirlendi.

haber365'in haberine göre Genç Atsızlar grubunun liderinin kim olduğu, kimler tarafından organize edildiği ise bilinmiyor. Grubu kimlerin finanse ettiği, derin yapılarla bir bağı olup olmadığı araştırılıyor. Yine bu örgütle beraber hareket eden ‘Birleşik Türkçü Cephe’ üyesi dört genç, Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast gibi beyaz bereler giyerek eylem yapmak isterken yakalandı.

Özelikle Bursa'da gençler arasında örgütlenen Genç Atsızlar grubu, Taksim'deki miting sırasında BDP İl Başkanlığı’nı, Agos gazetesini, Fransız Konsolosluğu’nu basacağı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na saldırmayı planladıkları belirtildi.

Nihal Atsız Biyografi

Nihal Atsız,Türkçülük ve Turancılık akımının ateşli bir savunucsudur. Yazıları keskin ve dolaysızdır. Aynı zamanda Türk tarihini ve edebiyatını çok iyi bilmektedir. Özellikle Göktürkler üzerinde uzmanlaşmıştır. 34 tane kitabı ve onlarca şiiri mevcuttur. Türkçülük hareketini etkileyen en önemli isimlerden biridir.

Yurt

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Bende Genç Atsızların kocaeli teşkilatındanım gel beni al polis ...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder