20 işçinin öldüğü parka Erdoğan'ın adı verildi


Geçtiğimiz yıl meydana gelen iki patlamada 20 işçinin hayatını kaybettiği Ostim-İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir parka Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi.

Hükümetin kuralsız ve güvencesiz çalıştırma koşullarına karşı hiçbir önlem almaması nedeniyle 20 işçinin iş cinayeti sonrası öldüğü Ostim-İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir parka Başbakan Erdoğan’ın ismi verildi.

Melih Gökçek Bulvarına, Başbakan Erdoğan parkı

Geçtiğimiz yıl yaşanan patlamalar sonrası iş güvenliği önlemlerinin alınmayışı ve denetimsizliği ile gündeme gelen organize sanayi bölgesinde bulunan Melih Gökçek Bulvarı’ndaki parka Başbakan’ın ismi verildi.

İşçiler yoğun sömürüye maruz kalıyor
Türk Traktör, Erkunt, ASELSAN, FNSS gibi Ankara’daki büyük otomotiv ve silah sanayi işletmelerinin yan sanayisi olarak faaliyet gösteren sanayi bölgesinde, ana sanayi işletmelerinin maliyet düşürme baskısı nedeniyle işçiler yoğun bir sömürüye maruz kalıyor.
Uçak, traktör veya telsizin bir parçasının üretimini alabilmek için maliyetlerin sürekli kısıldığı işletmelerde, iş güvenliği “kalemleri” gider listesine çoğu zaman giremiyor.

İş kazalarına “elimi kestim” çözümü
Yaşanan iş kazaları da ölümlü değilse çoğu zaman ya ilkel şekillerde tedavi ediliyor ya da hastane kayıtlarına “evde elimi kestim, arabayı tamir ederken sıkıştırdım” olarak yansıyor.

Patlamalar sonrası haberlerde ve bölgedeki bilbordlarda “Meslek Hastalıkları Hastanesi Polikliniği” açıldığı ilanları çıkarken, gerçekte yaşanan ise zaten var olan tek katlı betonarme sağlık ocağının tabelasının değiştirilerek Meslek Hastalıkları Hastanesi Polikliniğine dönüşmesi oldu.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)