Seri katil ölü olarak ele geçirildi


Fransa'da 10 gün içinde 7 kişiyi öldürdüğü şüphesiyle bir evde kıstırılan Cezayir asıllı Muhammed Merah'a karşı polis operasyon düzenledi. Merah'ın kıstırıldığı apartman dairesinin önünde üç patlama sesi duyuldu.

Polis gazetecileri bölgeden uzaklaştırdı, güvenlik nedeniyle 32 saattir süren kuşatma bitmek üzere. Duyulan silah seslerinin polisin apartmanın içine gaz bombası attığı silahlardan geldiği açıklandı, böylece şüphelinin direncinin kırılmasına çalışılıyor. Şüpheli bütün gece polis ile hiç konuşmamayı, haberleşmemeyi tercih etmişti.Seri katilin yanında nasıl bir cephane olduğu bilinemiyor, yani başka silahı olup olmadığı ve yanındaki patlayıcıların miktarı hakkında bir bilgi olmadığı için polis çok dikkatli davranıyor.

İçişleri Bakanı Claude Gueant seri katilin canlı olarak yakalanmasını istemişti. Dün yapmış olduğu açıklamada seri katilin canlı yakalanmasının önemli olduğunu, El Kaide örğütünün diğer eylemleri hakkında bilgi edinilebileceğini söylemişti.

Seri katilin ele geçirilmesi operasyonu sırasında üç Fransız polisi yaralandı. Yaralı polislerden birisinin durumu ağır. Çatışma sonucunda seri katilin öldürüldüğü polis kaynaklarınca doğrulandı.

Dün gece saaat 22.45'e kadar süren pazarlıklardan sonuç alınamayınca seri katil suskunluğu seçmiş ve bugün yaklaşık 20 dakika öncesinde başlayan operasyona kadar da hiç konuşmamamıştı.

Seri katilin polis kurşunu ile mi öldürüldüğü yoksa kapana sıkışınca intihar mı ettiği henüz açıklık kazanmadı.

Fransız medyası tartışıyor

Pakistan ve Afganistanda eğitim gördüğü bilinen bir El Kaide üyesi neden sürekli bir izlenmeye tabi tutulmadı ve bunca insanın ölümüne neden oldu? Sarkozy Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu sorunun cevabını vermek durumunda kalacak.

Fransız İçişleri Bakanı şu anda yaptığı açıklamada olayın nasıl geliştiğini ayrıntıları ile anlattı ve polisin başarısından ötürü tebrik etti. Dün gece görüşmelerin kesilmesinin ardından yüksek teknoloji kullanılarak Merah'ın canlı ele geçirilmesi için uğraşıldığını ancak bu sabah saatlerinde eve kapıdan ve pencerelerden girilerek baskın yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.Saldırganın banyoya saklandığını ve apartmana giren polisin üzerine acımasız bir şekilde ateş açtığını belirten Gueant, saldırganının elinde silahla kendisini pencereden dışarı attığını bildirdi. Fransız bakan, şüphelinin ölü ele geçirildiğini söyledi.

Şimdi Fransa'nın 11 Eylül'ü olarak değerlendirilen bu olaydan sonra polisin Merah'ı neden sürekli takip etmediği çok tartışılacak konuların başında geliyor.

Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)