Sarkozy’den birlik çağrısı


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 3’ü çocuk 4 Yahudi’nin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak, Fransız halkına birlik çağrısında bulundu

Elysee Sarayı'nda Müslüman ve Yahudi toplumunun liderleri ile bir araya gelen Sarkozy, "Tüm ulusa, birlik olmamız gerektiğini söylüyorum" dedi. Elysee Sarayı'ndaki görüşmenin ardından basına kısa bir açıklamada bulunan Sarkozy, terör eylemlerinin Fransa'yı "asla bölmeyeceğini" belirterek, saldırılardan dolayı Fransa'nın toplumun hiçbir kesimini baskı altında tutma ve intikam alma peşinde olmayacağını söyledi. Sarkozy, terörizmin Batı Avrupa'daki en büyük Müslüman ve Yahudi toplumunun yaşadığı Fransa'da ulusal birliği bozmakta başarılı olamayacağını kaydetti.

Paris’te büyükelçilik önünde patlama

Öte yandan Endonezya'nın Paris Büyükelçiliği önünde, üç kişi tarafından bırakıldığı belirtilen el yapımı bomba patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, elçilik binası ve çevresine zarar verdi. Bombanın 05.00 sıralarında elçilik önüne bırakıldığını söyleyen polis, patlamanın erken saatlerde yaşanması sebebiyle sadece çevrede maddi hasar meydana geldiğini belirtti. Görgü şahitlerinden Michelle isimli bir bayan, sabah erken saatlerde bir patlamayla uyandığını belirterek "Korkuyla pencereden dışarıya baktım. Etrafta kimse yoktu. Birkaç kişi benim gibi pencereden dışarı bakıyordu. Daha sonra apartmandan çıkıp etrafa baktığımda yerde cam parçaları gördüm. Bazı araçlar hasar görmüştü. Polis, burada, 2004'de de benzer bir patlama olduğunu söyledi. Ben o zaman bu sokak da oturmuyordum" dedi.

Yeni Mesaj
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)