Din de bilim de kitaptır


Tarihe bakın; bilim de din de kitaplar yoluyla gelişmiştir; yayılmıştır. Eğer çocuklarınızın akıllı olmasını istiyorsanız; onları mutlaka kitapla buluşturun. Bilgisayar zekayı körletirken kitaplar; ansiklopediler açar. Bu yüzden de kitap fuarlarını kaçırmayın; çocukları mutlaka oralara götürün. Yazarlarla tanıştırın; atmosferden etkilenmelerini sağlayın. Kendiniz de kitap okuyarak onlara örnek olun.

ESİRCİLER HANI
Bu seneki İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor. Ben de cumartesi ve pazar günleri fuarda olacağım. 3. Salon'daki Bilgi Yayınevi standında, piyasaya yeni çıkan Esirciler Hanı isimli romanımı imzalayacağım.
Bir zamanlar dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti (Devlet-i aliyye), bugünkü Topkapı Sarayı'ndan yönetiliyordu. Padişahlar (sultanlar) sarayın Harem bölümünde kalıyorlardı. İyi de sultanlar orada nasıl yaşıyorlardı?
Acaba Batılıların hayal ettiği gibi çırılçıplak cariyelerin arasında şarap içerek mi?
O zamanlar saraylarda; zengin konaklarında hizmet yapan güzel cariyeler; gulam denilen parlak oğlanlar nereden, nasıl getirilirdi? Bu güzel kızlar, parlak oğlanlar nasıl satılırlardı?

AYRINTILI BİR FOTOĞRAF
Esirciler Hanı; sadece Topkapı Sarayı'ndaki Padişah 3. Selim'i değil; sadece 'Has Bağçe'deki ayş ü tarab'ı değil; İstanbul halkının yaşamından da ayrıntılı kesitler sunuyor. Bu bilgileri yerli ve yabancı kaynaklardan yıllarca süren araştırmalarla topladım. Sonra onları; yaşanmış gerçek tarihsel olayları ve kişileri kullanarak bir roman haline getirdim.
Siz hiç çengi kolunun ne olduğunu nasıl oynadığını merak ettiniz mi? Civanlar, şıkırdımlar; Yeniçeriler İstanbul'da ne haldeydiler?
Diyelim ki zaman yolculuğu ile 220 sene geriye gittiniz de Beyazıt Meydanı'na vardınız. Orada çevrenize bakınca kimleri görürsünüz?
***
Bu romanda meşhur Baba Cafer Zindanı'nı ve Miskinler Tekkesi'ni de ziyaret edeceksiniz. Aniden gül-güneş armalı Nizam-ı Cedid askeri ile karşılacaksınız. Öncesinde 'Şerbethane' denilen meyhanelere dahi girecek; şaşıracaksınız. İstanbul Kadısı ile teftişe çıkacak; Fransız Elçisi Sebastiyani'ye baskına bile gideceksiniz.
Ve Yeniçeri Ordusu'nu kaldırmak için özel bir ekip oluşturan 3. Selim'in gizli toplantısında yer alacaksınız. Hele hele bir de bunun üstüne Kuloğlu Bektaş'ın Gürcü Cariye ile girdiği macerayı eklerseniz; değmeyin keyfine.
Tamamen tarihsel gerçeklere uygun olarak yaratılan bir olaylar zincirinde; Yeniçerilerin nasıl ayaklandıklarına, yeni düzen yandaşlarının teker teker nasıl avlandıklarına da tanıklık edeceksiniz. Ama bir son var ki...
***
Araştırma kitaplarım da 3. Salon'daki Kripto Yayınları standında bulunacak.
*Dersim İsyanları ve Seyit Rıza Gerçeği
*Yabancı Kaynaklara Göre TÜRK KİMLİĞİ
*Türk Aleviliği
isimli kitaplarımı da imzalayabileceğim.
Bekliyorum, efendim.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)