FETÖ davası sanıklarının birçoğu yurtdışına kaçmış


Fethullahçı Terör Örgütü Yapılanması’na (FETÖ) ilişkin yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar sebebiyle yurtdışına kaçan şüphelilere bazı emniyet müdürleri de eklendi.

Fethullahçı Terör Örgütü Yapılanması’na (FETÖ) ilişkin yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar sebebiyle yurtdışına kaçan şüphelilere bazı emniyet müdürleri de eklendi. Firari şüpheliler Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi kumpaslarına etkin rol almıştı.
FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları ve davalarında haklarında yakalama kararı olan bir numaralı sanık Fetullah Gülen dahil birçok şüpheli yurtdışında bulunuyor.

ADRESLERİNDE BULUNAMADILAR!
Şikede kumpasında haklarında gözaltı kararı bulunan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, hukukçu Osman Karakuş, eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve avukat Halil İbrahim Koca adreslerinde bulunamadı. Zanlılardan Dumanlı, Tekalan, Karakuş ve Koca’nın yurtdışında oldukları, Likoğlu ve Ekizoğlu’nun haklarında yurtdışına çıkış yasağı olduğu, bu sebeple ya yurtiçinde saklandıkları ya da kaçak yollarla yurtdışına çıkmış olabilecekleri belirtildi.

HOLLANDA’YA KAÇTI
Emre Uslu, Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında açılan davada, Sinan Dursun ise 25 Aralık kumpas davasında firari sanık olarak yer alıyor. Eski hakim Süleyman Karaçöl tutuklanırken, eski savcı Muammer Akkaş’ın firar ettiği tespit edildi. HSYK kararnamesiyle görevden uzaklaştırılan, haklarında soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için 10 Ağustos’ta Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı. Çorum Savcısı Fikret Seçen’in HSYK tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı 24 Kasım’da 20 gün rapor alarak Atatürk Havalimanından Hollanda’nın Amsterdam şehrine gittiği öğrenildi. Ayrıca Ergenekon, Odatv gibi birçok davanın savcısı olan ve HSYK tarafından açığa alınan Cihan Kansız’ın da Belçika’ya gittiği ortaya çıktı.

ÖZEL UÇAĞIYLA GİTTİ
“FETÖ yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamaları yöneltilen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek’in ise operasyondan iki gün önce 30 Ağustos’ta uçakla İngiltere’ye gittiği belirlendi. İşadamı Abdullah Büyük’ün de Bulgaristan’da olduğu kaydedildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)