Kandil'i ziyaret girişimi TSK vurunca gerçekleşemedi


Selahattin Demirtaş ve Ertuğrul Kürkçü’den oluşan HDP heyeti 8 Aralık’ta Kandil’e ziyaret girişiminde bulundu. Aynı gün Türk savaş uçakları Kandil’e hava operasyonu düzenledi. Heyet geri dönmek zorunda kaldı. Demirtaş görüşme girişiminin hükümetin bilgisi dahilinde olduğunu iddia etti

HDP’nin “hükümetin bilgisi dahilinde” gerçekleştiğini iddia ettiği Kandil ziyaretinin, TSK’nın hava operasyonuyla ertelendiği, heyetin dönmek zorunda kaldığı iddia edildi.
Nevruz’dan önce AKP hükümeti ile HDP’nin İmralı Heyeti arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmeye ilişkin HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş önceki gün, “Tam tarih veremem, ancak bizimle dolaylı birtakım görüşmeler oldu. Bazı milletvekili arkadaşlarımızdan destek istediler. Arkadaşlarımız da destek sundular. Ancak bir AKP ya da hükümet-HDP diyaloğu şeklinde görüşme olmadı” demişti. Demirtaş o konuşmada şöyle devam etti: “Burada ilk defa açıklamış olacağım; Hükümet şunu çok iyi biliyor. Yakın zamanda daha birkaç ay önce bir kez daha diyalog için, bir kez daha masaya dönüş için Kandil ile temasa geçtiğimizi hükümet biliyor. Bunun için uğraştığımızı hükümet biliyor. Fakat bunu reddeden hükümetin kendisidir.” Sözü edilen temasın zamanına ilişkin soruya da Demirtaş, “Birkaç ay önce diyelim. Tam tarih için bir arşiv taraması yapsanız bulursunuz” diye yanıt verdi.

8 ARALIK’TA YAPILDI
DHA’nın paylaştığı bilgiye göre Kandil’e ziyaret girişimi 8 Aralık’ta gerçekleşti. Süleymaniye’ye geçen Demirtaş yanında bulunan HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Kandil’e çıkmaya hazırlanırken Kandil, aynı gün Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Kandil’de KCK yöneticileri ile görüşmeye hazırlanan Demirtaş ve Kürkçü’nün hava operasyonu ardından apar topar Türkiye’yle döndükleri öğrenildi.

OPERASYON TAMAM
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’ya yönelik Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu tamamlandı. Operasyon kapsamında, bölgede ayrıntılı arama-tarama ile çukur ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildi. Askerler ve polislerin bölgede omuz omuza verdiği mücadele, fotoğraf karelerine yansıdı.

DAĞLICA VE ULUDERE’DE HAVA HAREKATI
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkari’nin Dağlıca bölgesi ile Şırnak’ın Uludere ilçesi güney kırsalında belirlenen PKK hedeflerine iki ayrı hava harekatı düzenlendiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 06.35 ile 07.00 saatleri arasında alınan bir istihbarat üzerine Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütü PKK hedefleri, Hava Kuvvetleri unsurlarınca vuruldu. Dört F16 savaş uçağının katıldığı hava harekatında belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi.
Ayrıca, 10.35 ile 11.40 saatleri arasında alınan başka bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen Şırnak’ın Uludere ilçesi güney kırsalındaki bölücü terör örgütü hedeflerine de hava harekatı düzenlendi. Altı F16 savaş uçağının katıldığı harekatta belirlenen tüm hedefler tam isabetle vuruldu. Harekatları başarıyla gerçekleştiren uçaklar üslerine döndü.

SINIRA TANK SEVKIYATI
Gaziantep 5. Zırhlı Tugayından sınır birliklerine destek amacıyla tank sevkiyatı yapıldı. Dün sabah saatlerinde tanklar Gaziantep Hüseyin Ataman Kışlasından Şanlıurfa istikametine doğru konvoy halinde yola çıktı. Zırhlı araçların geçişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Suriye sınırına konuşlandırılacağı öğrenilen tankların sevkıyatına polis araçları eskortluk yaptı. Tankların sınır birliklere destek amacıyla gönderildiği öğrenildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)