Sessiz Çığlık Durmuyor

Ergenekon Davası sürecinde vardiya Bizde Platformu tarafından başlatılan, o günden bu yana aksatılmadan her cumartesi günü saat 13.00’de Konak Tariş Satış Mağazası önünde düzenlenen ‘’Sessiz Çığlık’’, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda aynı yer ve saatte yapıldı.

Davetlileri Ataol Behramoğlu ve Nihat Genç olan eylemin sunuculuğunu, her hafta olduğu gibi Erhan Çatkın yaptı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Karşıyaka Şube Başkanı Em. Amiral Turgay Erdağ’ın da bir konuşma yaptığı 1 saatlik eylem sonunda katılımcılar toplu poz verdiler.

Konuşmasına; her gün gelen şehit haberleri nedeniyle üzüntüsünü belirterek başlayan Turgay Erdağ, Türk oldukları söylemenin kınandığını, mezhep farklılığının kışkırtıldığını, eğitim-öğretimin bilimsellikten çıkarıldığını, Atatürk Devrim ve İlkelerinin ayaklar altına alındığını, Kıbrıs ve Ege başta olmak üzere komşularımızla ulusal çıkarlara aykırı politika izlendiğini, Ulusal Bayramları kutlamamak için bahaneler yaratıldığını açıkladı.

Ülke bütünlüğünün ve laik devlet düzeni tehlikede olduğunu söyleyen Erdağ, işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, sağlık hizmetleri yetersizliği, yolsuzluk ve yoksulluğun ülkemizin en önemli sorunları olduğuna vurgu yaptı.


Yurtta bunca sorun yaşanırken, başka sorun yokmuş gibi Anayasa olarak gösterilmeye çalışılmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Erdağ, ‘’Atatürk ve Cumhuriyet’e düşman olduklarını artık saklamayan zihniyetin her türlü oyununu, ülkemizi karanlık çağlara götürecek bütün politikalarını, bizim omuz omuza direnmemiz bozacaktır. Oynanan oyunu görüyor, ulusal egemenliğimizin elimizden alınmasına, vatanımızın bölünmesine yol açacak politikaları asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyoruz’’ diyerek konuşmasını tamamladı.







Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraf : Zeynep YILDIRIM

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)