Hainler Ovacık'ta adliye lojmanlarını hedef aldı


Ovacık'ta adliye lojmanları yakınında gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 9 kişi yaralandı.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi girişindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan adliye lojmanları önünde teröristler dün saat 13.30 sıralarında bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

Patlamada ilk bilgilere göre, lojmanların önündeki zırhlı polis noktasında bulunan 2 polis, adliye lojmanlarında bir savcının eşi ile çevre binalar ve yoldan geçen 6 sivil vatandaş olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı.

Patlamayla birlikte bölgeye Ovacık ve Tunceli’den çok sayıda ambulans ile sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın etkisiyle çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, lojmanlar ile çevre binalar ve araçlarda büyük hasar meydana geldi. Bomba yüklü araç patlamanın şiddetiyle parçalanarak etrafa dağıldı.

Yaralılar, ambulanslarla Ovacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri, saldırının ardından Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatarak, bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Bu sırada ilçede geniş güvenlik önlemleri de alındı.

Gaspedilen bir araçla gerçekleştirildi

Tunceli Valiliğinden, yapılan açıklamada, Ovacık ilçesindeki saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca gasbedilen bir araçla gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Gasbedildiği değerlendirilen araçla Ovacık ilçesinde bulunan adliye lojmanlarına yönelik bombalı araçla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda, 9 vatandaşımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. 6 vatandaşımız Ovacık İlçe Hastanesinde tedavi edilirken, hayati riski bulunmayan 3 vatandaşımız ise müşahede altına alınarak tedavilerinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızında desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)