BDP'li belediye başkanlarına tutuklama

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde polis tarafından ihalelerde yolsuzluk yapılarak terör örgütü PKK'ya para aktarıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda, aralarında BDP'li Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Özkan'ın da aralarında bulunduğu 8'i belediye görevlisi 13 kişi tutuklandı.


İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından bir süre önce Suruç Belediyesi'nde yapılan incelemelerde; ihalelerde yolsuzluk yapılarak zarara uğratıldığı belirlendi. Müfettişlerin hazırladığı raporların ardından İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'na suçduyurusunda bulundu. Bunun üzerine güvenlik güçleri, belediyede yapılan ihaleleri ve ihaleleri kazanan kurumları mercek altına aldı. Yaklaşık 5 ay süren fiziki ve teknik takipte, ihalelerin bilinçli olarak yüksek miktarda belediye yöneticilerinin yakınlarının kurduğu şirketlere yüksek miktardan verildiği ve elde edilen gelirin bir kısmının dolaylı kişiler üzerinden PKK terör örgütüne aktarıldığı belirlendi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından savcılık talimatı ile harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi polisleri, geçen perşembe günü 14 ayrı adres ile Suruç Belediyesi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Suruç Belediyesi'nde yaklaşık 5 saat arama yapan polis, 8'i belediyede görevli 14 kişiyi gözaltına aldı.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ VE YARDIMCISI DA TUTUKLANDI

Gözaltına alınan ve Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 14 şüphelinin büyük bölümü susma hakkını kullanırken, ifade verenler ise kendilerine yönelik suçlamaları reddetti. 14 şüpheli, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde güvenlik önlemleri arasında Suruç adliyesine götürüldü. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 14 şüpheliden 1'i serbest bırakılırken, 13'ü ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 13 şüpheli, yapılan yargılama sonunda 'Yolsuzluk', 'Terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Aralarında BDP'li Suruç Belediye Başkanvekili Mehmet Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldız'ın da bulunduğu 8'i belediye görevlisi 13 kişi, güvenlik önlemleri arasında Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

(DHA)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)