Zaman ve Taraf, Doğu Perinçek'e tazminat ödeyecek

Zaman ve Taraf'ı mahkum etti
Zaman, Taraf ve Sabah gazeteleri, İP lideri Doğu Perinçek'e tazminat ödeyecek.


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında asılsız haberler ve yorumlar yapan gazeteler bir kez daha tazminat ödemeye mahkum oldu. Yalan ve hakaret içerikli haberler nedeniyle, Zaman 4 bin, Taraf ve Sabah ise 5 biner lira tazminat ödeyecek...

Fethullah Gülen ve AKP Hükümetine yakınlığıyla bilinen Zaman, Taraf ve Sabah gazeteleri, bir kez daha yalan haber ve hakaretten mahkum oldu. Haberler, İşçi Partisi ve partinin Genel Başkanı Doğu Perinçek'in şahsını hedef alıyordu.

Fethullahçı Zaman Gazetesi, Amirallere Suikast Davası'yla ilgili haberinde "Doğu Perinçek başkanımızdan gelen emirler" iddiasına yer verdiği gerekçesiyle 13 Ekim'de 4 bin lira tazminata mahkum oldu. İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, müvekkili hakkında bu iddiayla ilgili sanık ve tanık olarak işlem yapılmadığına dikkat çekti.

Avukat Aytekin, bu ifadeleri iddianamesine yazan Savcı Süleyman Pehlivan'a açtıkları davanın ise sürdüğünü kaydetti.

Taraf Gazetesi Yazarı Roni Marguiles'in 3 nisan 2010 tarihli yazısında Perinçek'e "ırkçı" ifadesi kullanması da tazminata mahkum edildi. Taraf Gazetesi, bu haberden dolayı İşçi Partisi Lideri'ne 5 bin lira tazminat ödeyecek.

Bir tazminat cezası da Sabah Gazetesi'ne geldi. Sabah gazetesi, sahte haham Tuncay Güney'in "İki İşçi Partisi var. Biri legal diğeri ise yeraltında" şeklindeki açıklamaları yayınladığı için İşçi Partisi tüzel kişiliğine hakaretten 5 bin lira tazminat cezasına mahkum edildi.

Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)