1924 yılından günümüze Cumhuriyet arşivi


Cumhuriyet gazetesi, kurulduğu 1924 yılından günümüze dek basılan tüm gazete ve eklerini internet üzerinden okura açıyor.

Cumhuriyet arşivine bugünden itibaren www.cumhuriyetarsivi.com adresinden ulaşılabilecek. Arşivde ilk aşamada 1930-2005 yılları arasında yayımlanan gazete ve dergiler yer alacak. Gazetenin eski harflerle basıldığı 1924-1930 yıllarıyla 2005’ten günümüze kadarki dönem, ikinci aşamada arşive eklenecek. 1930-2005 dönemine ilişkin arşiv yaklaşık 300 bin sayfa ve 3 milyon 800 bin kupürü kapsıyor.

İnternet üzerinden www.cumhuriyetarsivi.com sitesine bağlananlar, abone olarak, diledikleri tarihe ait gazeteyi bilgisayar üzerinden rahatça okuyabilecekler. İstedikleri sayfayı, haberi, yazıyı ya da reklamı PDF formatında bilgisayalarına kaydedebilecekler. Sitede aynı zamanda arama da yapılabilecek.

Belli bir olayı arayanlar, anahtar sözcükleri ‘arama bölümü’ne girerek gazetenin konuyla ilgili haberlerini rahatça bulabilecekler. Arama fonksiyonu aynı zamanda reklamları da kapsıyor. Cumhuriyet arşivi için hazırlanan yazılım çok sayıda kupürü seçip tek bir kitapçık olarak bilgisayara kaydetme olanağı sunuyor. Sitede, seçilen sayfa veya haberin PDF olarak üçüncü kişilere gönderilmesi de mümkün.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)