Kaset olayı ‘Cemaat’in işi

Bugün piyasaya sunulacak olan ‘Cümbür Cemaat‘ adlı kitapta, son yılların en önemli skandallarından biri olan kaset olayı, bütün ayrıntılarıyla anlatılıyor.

İlk olarak CHP lideri Deniz Baykal, daha sonra da bazı MHP yöneticilerinin kasetleri piyasaya sürülmüş, bu kasetleri kimin çektiği hakkında en ufak bir ipucu ele geçmemişti.

İlhami Yangın tarafından kaleme alınan ve Bilgi Yayınevi tarafından basılan kitaptaki ayrıntılar şöyle:


Ekip lideri Çiller Özel Örgütü’nden

Kasetleme ekibini kuran kişi, Tansu Çiller’e bağlı olduğu iddia edilen Çiller Özel Örgütü‘nün eski mensuplarından.

28 Şubat döneminde yurt dışına çıkan ve bir süre Hollanda’da yaşayan bu şahıs, cemaat tarafından kasetleme ekibi kurması için Türkiye’ye çağrıldı.

Ankara’da paravan bir distrübütörlük firması kuran ekip yöneticisi, ara vermeden çalışmalara başladı. İlk olarak, kasetleme ekibinde görev alacak kişilerin, hangi resmi ve özel kurumlarda vazifeli olmaları gerektiğini cemaate bildirdi.

Çiftlikte tatbikat yaptılar

Cemaat bu isimleri ayarladıktan sonra, Ankara yakınlarında oldukça geniş arazisi olan bir çiftlikte teorik ve pratik olarak çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar aylarca sürdü.

Kasetleme ekibinde kamu ve özel kuruluşlarda vazifeli olan çok sayıda isim görevlendirildi.

Görevlendirilenler arasına kamu kurumlarında hassas görevlerde bulunan devlet memurları ile gazeteciler ve gazete dağıtım elemanları da yer alıyordu.

İleride patlak çatlak olmasın

Ankara’daki çiftlikte gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanınca pratik uygulamalara geçildi, ilk olarak cemaate yakın işyerleri ve evler kasetlenmeye başladı.

Cemaat evlerinin ve işyerlerinin kasetlenmesinin gerekçesi çok ilginç, ileride cemaat aleyhine açıklamalarda bulunacaklar olursa, önlerine bu kasetler konulacaktı.

Ekip ikiye ayrıldı

Cemaat evlerinde bir süre çalışıldıktan sonra yeni süreç başladı. Takviyelerle genişletilen kasetleme ekibi ikiye ayrıldı.

Birinci ekip yine cemaat evlerini ve işyerlerini kasetlemeye çalışırken, diğer ekip siyasetçiler, bürokratlar ve iş adamlarını kasetlemek için faaliyete geçti

İlk av bir profesördü

İkinci ekibe verilen ilk iş, kripto Ermeniler hakkında araştırmalar yapan tanınmış bir profesördü. Cemaat zaten bu profesörü uzun süredir yurt içinde ve yurt dışında izlemekteydi. Kasetleme ekibi faaliyete geçince, bu profesörün özel hayatını kasetlemeye karar verdiler.

Ancak profesörü bir türlü kasetleyemediler. Yapılan çalışmalar fayda etmeyince, bu profesörle ilgili dosyayı kendi elemanlarını sızdırdıkları basın yayın organlarında yayınlattılar.

Cemaat bu profesörün kimliğinin tamamen açığa çıkması için PKK yanlısı internet sitelerini de devreye soktu.

Herkesi kasetlediler

Kitaptaki bilgilere göre siyasetçiler, iş adamları, bürokratlar kasetlenen isimler arasında.

Kasetlenen bazı isimler görevlerinden ayrılmak zorunda bırakılırken, bazı isimlere de şantaj yapılarak bulundukları görevlerden veya sektörlerden ayrılmaları sağlandı.

Kasetlenen bazı isimlerin çareyi intihar etmekte buldukları da kitapta yer alan bilgiler arasında.

ANTİ GAZETE

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)