Altan Tan'ın Atatürk ve Cumhuriyet kini


“Kuştan korkan darı ekmez”miş
BDP’li Altan Tan, basın toplantısında Atatürk’e ve cumhuriyete hakaretlerini sürdürdü. “Kuştan korkan darı ekmez, demirden korkan trene binmez” diyen Tan, “Kemalist diktatörlükle Atatürk’ü mü kastediyorsunuz sorusunu ” Ofsayt olacak topa girmem “ diye yanıtladı. Tan, AKP için de ” 3 kuru gürültüyle elleri ayakları titredi “ dedi.

BDP’li Tan gerilimi tırmandırıyor: Sözlerimin arkasındayım
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dün de Atatürk’e ve cumhuriyete hakaretlerini sürdürdü. Meclis’deki konuşmasında kimseye hakaret etmediğini söyleyen Tan, “Doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim” dedi. Düzenlendiği basın toplantısında, bir CHP milletvekillinin İskilipli Atıf Hoca hakkındaki iddialarına verdiği yanıtın ardından gerginlik yaşandığını belirten Tan, “Kuştan korkan darı ekmez, demirden korkan trene binmez” diye konuştu. Tan, şöyle devam etti:

Kuru cengaverlik
“Kimseye hakaret etmedim. Eski çamlar bardak oldu. Türkiye artık, ’3 Aliler’in ülkesi değil. Hala eski sazları çalmaya çalışıyorlar. O sazlar çoktan kırıldı. MHP ve CHP’lilerin nezaket ve terbiye sınırlarını aşan ifadelerini kendilerine iade ediyorum. Kuru cengaverlik peşindeler. Gelsinler burada tartışalım. Fikirse fikir, belgeyse belge.”
Tan, gazetecilerin soruları üzerine, önceki gün sarfettiği “Kemalist diktatörlük” ifadesiyle dönemsel bir analiz yaptığını, kimseye hakaret amacı taşımadığını savundu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i gerginliğin ardından yaptığı açıklama nedeniyle eleştiren Tan, “AKP Grubu’nun da daha dik durmasını beklerdik. ’Demokrasi alanı genişledi’diye bağırıyorsunuz ama 3 kuru gürültü oluyor, elleriniz, ayaklarınız titriyor. Titreyin ve kendinize dönün” diye konuştu.

“Ofsayta düşmem”
Tan, gazetecilerin “Kemalist diktatörlük derken Atatürk’e mi diktatör demek istiyorsunuz?” şeklindeki sorularını da “Ofsayt olacak topa girmem. Beni bu bu alana çekemezsiniz” şeklinde yanıtladı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, önceki gün Meclis’te yaptığı konuşmada İskilipli Atıf Hoca’ın masum ve mağdur bir Müslüman olduğunu, Kemalist diktatörler tarafından katlettiğini ileri sürmüştü.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)