Başbakan'dan önemli açıklamalar


Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu dolayısıyla Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral'e mesaj gönderdi.Toplantıda şu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk girişimcisinin artık büyük düşündüğünü, bütün dünyayı faaliyet alanı olarak gördüğünü ve değişen şartlara uyumu ile dikkati çektiğini belirtti.

Toplantıda okunan mesajında Cumhurbaşkanı Gül, TUSKON'un ve diğer kuruluşların faaliyetlerinin, Türkiye'nin kalkınması bakımından önemli fırsatlar yarattığını kaydetti.

Her sektörden ve ölçekten firmalara ve girişimcilere, Türkiye için değer üretmeleri amacıyla öncülük eden TUSKON'un başarılı çalışmalarını memnuniyetle izlediğini dile getiren Gül, “TUSKON, Türkiye'nin sanayileşme ve kalkınma hamlelerini devam ettirmesi, gelişmiş bir ekonomi olarak yükselmesi ve bir cazibe merkezine dönüşmesi için hiç bitmeyen bir heyecanla ve azimle faaliyetlerini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Olağan Genel Kurul toplantısının verimli geçmesi temennisinde bulunan Gül, mesajında, “Ülkemizin potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik olarak yoğun gayret gösteren TUSKON, ekonomimizin özel sektörün öncülüğünde dünyaya açılması ve küresel ekonomiyle bütünleşmesi sürecinde takdirle karşıladığımız ve gurur duyduğumuz başarılı hizmetlere imza atmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Toplantı'da şu anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor. Başbakan'ın konuşmasının satır başlarıysa şöyle:

--Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde 16 ayda yapılan bir seçim var mı? Türkiye’de istikrar var, seçimler 2015’te yapılacak

--Arkadaşlarım siz arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız, siz arkanıza Hazine'yi almadınız, kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz dayatmalara boyun eğmediniz

TEK BİR HATA YAPTIK

--Tek bir hata yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir partiye söz verdiğimiz için seçim süresini 5 yıldan 4 yıla düşürdük. Keşke yapmasaydık ama söz vermiştik sözümüzü tuttuk.

--Siz arkanıza milleti aldığınız için, milletle yürüdünüz için kazandınız. Bu hükümet arkasına mafyaları, çeteleri, cuntayı almadı aksine bunların üzerine yürüdü.

KARANLIK GÜÇLERİ ARKAMIZA ALMADIK

--Bu hükümet arkasına karanlık güç odaklarını almadı. Geldiğimizde Merkez Bankası’nın hali ortadaydı, Ziraat Bankası’nın durumu ortadaydı.İktidara geldiğimizde bankaların durumunu herkes biliyor. Bu hükümet nasıl hortumlayan hükümet oluyor anlamıyorum. Onlar borçlandı biz ödedik. IMF’ye olan borç 2.3 milyar dolara kadar düştü

İSTESEK IMF’YE AL PARANI GİT DERİZ

--Biz şu an istesek IMF’İN borcunu tıkır tıkır öderiz, al paranı git deriz. Ama gerek yok yapmıyoruz. Hortumculukla bu olur mu? Biz hortumları kestik

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)